tisdag 30 mars 2010

Husbesök!


Då har vi impulsåkt till Ystad för att ta en lägeskontroll. Inte för att kolla upp någon, byggarna är fantastiska och har gjort ett kanonbra jobb! Såklart gick jag loss med kameran och tänker dela med mig lite nu.. :o) Här ovan är hallen med vardagsrum till vänster, gästrum rakt fram och toalett till höger.


Från vardagsrum ut mot hallen.

Det enda som inte kändes helt kanon var lösningen till garderoben med skjutdörrar. Den ville vi ha i "slutet" av hallen, så man kunde sätta ett skoställ med sittyta innan och hänga av sig en jacka eller två. Vi tänkte att väggen är 270 och då borde en garderob på 150 passa. MEN så behövde det finnas en lucka till golvvärmen som man måste kunna komma åt, denna skulle sitta bakom garderoben.

När "mellanväggen" som skulle rama in garderoben var uppe, så satt den mitt för luckan. Så vi konstaterade att den bästa lösningen måste vara att flytta väggen och sätta in en 200-garderob. 70 cm tillgodo, tänkte vi. Men nu när vi såg det var det en snutt på drygt 50 cm. På väg tillbaka till Malmö igen insåg vi att vi inte ville nöja oss med detta. Efter att ha bollat med byggledaren så ringde vi till en av de två superduktiga byggarna som var på plats och frågade om möjligheten att ta bort väggen. Och den pärlan lovade att fixa, trots att de egentligen var färdiga för att lämna över allt till målaren. De hade röjt undan idag, för nu är det utsidan och därefter spackling/målning som gäller. Så himla skönt att det gick att fixa och vilken tur att vi kom just igår!

Här ser ni det lilla "facket" till vänster som vi ville ha bort.
Nu blir det en 250-garderob för hela slanten istället.


Vardagsrummet från hallen/köket.
Alla fönsterfoder och fönsterbräden kom upp idag, snyggt!



Köket, lite ljusare nu än förra gången..


Tvättstugan..


Toaletten nere.
Kändes liten och något märkligt med fönsterhöjden.
Men annars blir det nog bra. Känns nog större när kaklet kommit upp..

Vi fick klättra upp för första gången!
Och ovanvåningen överträffade alla förväntningar, fantastiskt!


Här är en del av toaletten uppe.
Det är på denna väggen vi har beslutsångest över vad vi ska ha för badrumsmöbel och badrumsskåp.

Ett av sovrummen uppe..

Rakt fram har vi de båda extra sovrummen uppe. Kanske ett gästrum och ett rum för datorn, om den inte ska vara nere. Det får Krill avgöra som tillbringar mest tid vid datorn.

En del av vårt sovrum.
Garderob in till vänster..


..och den kunde man bara älska!
Säkert dubbelt så stor som jag hade föreställt mig. Underbart!


Så kontentan är att det var helt underbart och nästan bara positivt rakt igenom! Är vi superkritiska så kan man diskutera de moderna fönsterna, om det verkligen var helt rätt val, och så var det garderoben i hallen. Som ju fixas. Jag tror det blir jättebra! Det dumma är bara att nu längtar jag ännu mer till sommaren.. Hihi.

Ha det fint, nu måste jag åka till jobb!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar