fredag 19 mars 2010

Så många beslut på så kort tid!


Då har vi haft vårt kakelmöte nu! Vi gick nervöst dit och visste varken ut eller in. Det enda vi var någorlunda säkra på var kaklet i köket och på golvet i tvättstugan. Men mellan tolv och tre i eftermiddags fick vi en kakelgenomgång med en fantastiskt duktig (och rolig) säljare. Vi diskuterade lite vad vi hade tänkt oss, tittade på ritningar, visade lite "inspiration" som vi samlat på oss i tidningar. Sen gick vi ner för att titta. Han visade oss raka vägen till en platta vi inte alls tittat speciellt mycket på och vi föll pladask direkt! Sen rullade det på, och det vi grubblat på i ett halvår omvärderades ganska mycket och nu är vi helt säkra på vad vi vill ha, men det enda som står kvar är tvättstugegolvet.. Haha. Tokigt!

Det vi valde i köket blev snarlikt det vi tittat på innan, fast i en "stenaktigare" variant. (Den översta bilden..) Alltså inte alls svart, utan grått! Ljusgrå fog på detta, så är vi i hamn!
Svart är iofs snyggt, men vi bestämde att ha hela vägen upp till taket i det hörnet vi har fläkten. Risken med svart är att det tar över för mycket och mörkar ner köket. Nej, grått får bli bra!


I båda badrummen och hall valde vi samma sorts platta med en lite matt och rå känsla, fast utan att den var "skrovlig" så att det fastnar smuts. I badrummet uppe valde vi denna här ovanför (15x15) på golv och som en fondvägg, resten av väggarna blir helvita matta 30x60 plattor.

Denna plattan ska vi ha på golvet på toaletten där nere, även denna i 15x15. På väggarna har vi vita blanka plattor 20x60. Exakt samma platta, fast 60x60 tänkte vi lägga i hallen.


En något suddig bild på hallplattan från lite längre håll, för att ge lite mer rättvisa åt färgen. (Mobilkameran i farten är tydligen inte optimal till sånt här, jag förstår inte?!) :o)
Tanken är mörk och sober men inte för mörk så att ljuset i hallen försvinner..



Och sist men inte minst, tvättstugan. Vi håller fast vi denna, men med något mörkare fog. Tanken är att skapa en härlig kontrast med vita väggar, svart bänkskiva och högglansröda garderober och skåp.


Så nu är vi så sjukt nöjda. Vi spränger dock kakelbudgeten lite mer än vi hade gissat, så vi måste tänka igenom det en gång till innan vi lägger beställningen, men det är inte här vi ska snåla. Det är inga superdyra plattor, en hel del merkostnader bygger på att vi förändrat just kök, tvättstuga och hall till att bli större. Och för att vi väljer större plattor etc. Så får det vara.
Nu ska jag njuta av att fasadfärg är beställd, kakelvalen i princip är spikade och köksbeställningen är lagd. Nu är det HELG! Och jag tänker ha fredagsmys med start direkt!

Ha en bra helg allihop!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar