tisdag 16 mars 2010

Färg?


Idag har det varit färg på tapeten. Eller alltså.. Vi har åtminstone varit och valt fasadfärg. Eller inte ens det, för vi har inte bestämt oss till hundra procent. Grå får det bli i alla fall, det är nog lite sent att ändra, även om jag fortfarande gillar tanken på ljusgulbeigeaktigt också. Men grått blir stilrent och snyggt! Så får vi liva upp med lite färgglada växter, åtminstone på sommarhalvåret. Just nu längtar jag efter att maskrosorna ska lysa upp tillvaron för oss, men från och med i sommar kommer vi nog att hålla tummarna för maskrosornas frånvaro istället.. :o) Så just nu står vi och väger mellan två gråa nyanser. Vi vill inte ta i för lite så att det blir mesgrått och inte syns några kontraster, men det får inte heller bli för mörkt och dystert. Vi har ju mycket svart tak som mörkar ner redan.. Svåra beslut, men hur allvarligt fel kan det bli egentligen?! Dagens i-landsproblem..

Jag som hatar alla vita nyanser som går i gult har tydligen bestämt mig för att den vita nyansen runt fönsterna ska vara gulaktig, för att fungera med dörrar och fönster. Eller gulaktig och gulaktig, men det syns ju skillnad om man står med två målade plattor intill varandra och jämför. :o) Men det var samtidigt det som fick oss att avgöra. I färghandelns fönster lyste den brutna vita färgen med en gul ton när vi höll upp den kritvita fina färgen intill. Det är ju skillnaden som syns. Men frågan är ju med innerväggarna. Hmm. Jaja, här har vi någon vecka på oss att fatta beslut.

Angående det vita som ska målas runt fönsterna ska vi också bestämma hur brett det ska målas. Alltså, så många beslut, hur ska man veta?! En decimeter ungefär, sa vi?! Återigen fick killen i färghandeln vara rådgivare och summan av kardemumman var att vi kör på en decimeter, exakt! Det är lite tajt mellan sovrumsfönsterna uppe, så gör vi det bredare kan det nog se märkligt ut. 100 mm it is!

Vi tog även en svängom till Svenska kakel och bokade in ett två/tretimmarsmöte på fredag för att diskutera och gå igenom kakelvalen. Som vi ju inte gjort. Vi passade på att titta runt lite och som vanligt fick vi med oss en hel hög med nya förslag hem. Haha. Senaste budet i hallen är nu ett slätt och "naturmelerat" mörkgrått golv, istället för det svarta som skulle matcha kaklet i köket. Som vi säkert också kommer att ändra oss om, för övrigt. :o)

Efter en mailkorrespondens med IKEA som heter duga tror vi nu att vi är redo att lägga köksbeställningen! Tjohoo! Måttbeställd bänkskiva är uppritad, vi ska bara skicka in den med underskrifter och spika leveransdatumet, så ska det vara klart! Så himla skönt! Vi hoppas kunna lösa dessa frågetecken imorgon.

Så hemläxan till fredag är att analysera kakel i varenda inredningstidning vi kan komma över, så att vi har en bild av vad det är vi vill ha på fredag. Haha. Bäst jag sätter igång direkt!

Godnatt!

Kram,
M

1 kommentar:

  1. Det är verkligen många beslut som ska tas när man bygger hus, ibland är det svårt att njuta när man är mitt uppe i det. Vi bygger också och ska flytta in i juni. Angående färgval så gillar inte jag heller när det blir gulaktigt, tycker det ser lite smutsigt ut. Men det är svårt det där :)

    www.hoswestbergs.blogg.se

    SvaraRadera