lördag 3 april 2010

Impulsshopping?


Påskledigt, vår i luften, konstrunda, träffa underbara familjerna, sol sol sol, tulpaner på bordet och glass och blåbär.. Alltså ibland är livet bara underbart! :o)

Denna veckan har vi försökt fatta beslut om vilka badrumsmöbler vi ska ha, inte helt lätt. (Lyxproblem, jag vet, men det är inte mindre svårt för det..)

Kriterierna som skulle uppfyllas var följande:
- Max 75 cm i bredd, helst 60 cm
- Mycket plats i lådorna, helst utnytta utrymmet ner mot golvet till max
- Vägghängd för att man ska kunna städa lite enklare
- Bra spegel med schysst inbyggd belysning
- Integrerat eluttag vid spegeln
- Helst ett tunnt skåp i spegeln på ovanvåningen
- Tvättstället ska vara i porslin och inte t.ex. polyester/marmorkross som många har börjat med.

Hafa har många snygga modeller och vi gillade denna nedan. Det enda som inte stämmer in på kriterierna är att det är förvaring i spegeln. Men det kändes rimligt med priset. Så fick vi 20% rabatt på Hafas grejjer om vi handlade innan 31/3, så vi slog till på samma möbel både uppe och nere. Dock blir det mörk ek uppe och svart högglans nere. Lite impulsköp blev det, fast vi måste ju ha det, helst ganska snart också. Lika bra att bestämma sig, tänkte vi.
Byggarna ligger ju före i tidplanen hela tiden, och vi vill verkligen inte bromsa upp dom! :o)


Vi slog även till på duschväggar/duschhörn till båda badrummen. Lika bra att få upp det också direkt. Här har vi hittat många fina modeller, men vi vill ha klart glas som ger en öppnare känsla eftersom vi har relativt små badrum. Och Hafa hade fina sånna också, så vi slog till på det också när vi ändå var igång.

Nästa beslut som ska fattas är vit väggfärg och vi velar fortfarande fram och tillbaka. Pratade dock med målaren som rekommenderade två färger som alternativ till 0502-Y som ingår. 0502-Y tyckte han personligen blev för gul, men s.k. Nordsjövit var lite mindre gul och alternativet 0500-N finns ju också, riktigt vit. Som jag säkert skrivit tidigare så är det en balans mellan våra troligtvis gulaktiga fönster, dörrar och ev. lister och vårt högglansvita IKEA-kök som är vitare. Men istället för att vi skulle åka och titta ut en färg tyckte målaren att han ringer när dom är på plats och så målar de upp två lite större ytor med färgerna, så kan vi bestämma oss på plats. Kan det bli bättre?! :o) Så tar vi med en dörr från köket i lägenheten, som ju också är IKEAs högglansvita. Så kan vi jämföra på plats. Tack underbara hantverkare som är inblandade i vårt bygge!

Sen har vi ju det där med carporten som vi själva ska bygga också. Plattan är gjuten och plintarna ska dom fixa åt oss. Utöver detta har vi satt en budget på max 60 000 för material, så har vi tänkt bygga carporten själva. Här hade vi tänkt använda en färdig ritning där det stod exakt vilket och hur mycket material man behövde köpa, men sen blev det ju fel med måtten på plattan, så där brast den planen. Nu har vi hittat ett företag (http://www.carporten.se/) som säljer just detta. Kompletta carportar med förråd. Priserna ser vettiga ut, men vi måste ju ha en lösning som matchar vår platta, så Krill så skriva och be om en offert. Vi hoppas att priset håller sig inom vår budget, helst med god marginal. Men det känns skönt om man slipper köpa en massa lösvirke, lättare om man får precis det man behöver bara. Är det någon som har erfarenhet från dom så är vi väldigt nyfikna, hör jättegärna av er i så fall!

Nu ska jag ut och rasta hästen i vårsolen, sen blir det påskmys med familjen resten av dagen. Dock saknar jag Krill som måste jobba resten av helgen. Tur att vi fick en härlig dag ihop igår i alla fall..

Glad påsk på er så hörs vi snart igen!

Kram,
M

3 kommentarer:

  1. Jättesnygga badrumsmöbler och vilken bra service från målarna! Jag målade min sons nuvarande rum i obruten vit Nordsjö och kan konstatera att det blev för vitt mot tak och foder. Anledningen till att jag målade om var att få till nya ytskikt inför lägenhetsförsäljningen, så det gick nog på impuls. Hade varit bättre om jag valt någon brytning av något slag. Men de som kommer efter mig gör väl om ändå så de får vara siom det är nu.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för din trevliga kommentar på vår blogg. Det är bra ni försöker kontrollera budgeten, vår elräkning fick vi nyligen och den var betydligt större än vi tänkt oss, 28.000. Den hade förmodligen varit densamma med offert men då hade vi varit förberedd... nu väntar vi med spänning på målarens faktura.
    Vilken fin blogg ni har förresten och hur får man in ett foto så där i bakgrunden..?
    Ännu en blogg att följa ;)

    SvaraRadera
  3. Vad fint badrummet ser ut! Håller själv på att renovera badrummet hemma och är ute efter inspiration. Hur stort är erat badrum och vad har duschhörnet för mått?

    SvaraRadera