tisdag 20 april 2010

Träningsvärk?


Jag tror jag kommer att ha träningsvärk så det sjunger om det imorgon. Jag har typ mjölksyra-armar redan. Men det känns gött! Anledningen är dels att vi fått hem badrumsmöblerna som vi beställde och dessa skulle bäras upp i lägenheten i måndags. Vi tog ett snabbt beslut om att leveransadressen skulle vara till lägenheten och inte till huset, eftersom vi inte visste när och var det skulle vara plats.

Den andra anledningen är dagens insats vid huset. Det enda som inte ingår i det nyckelfärdiga huset är målning av endträ och vindskenor etc. Detta hade vi lyckats förtränga lite och tänkte titta på idag, för idag skulle vi ta emot köksleverans nummer ett. Så kunde vi kolla på det medan vi väntade. Med lite hjälp av svärfar körde vi igång projekt:målning. Hann dock inte riktigt klart första dragningen förrän lite regn beslöt sig för att hälsa på. Vi hade tänkt återuppta projektet imorgon, men med såhär mycket regn verkar vi få lägga det på hyllan nån dag till. Det som fick fart på oss är att putsen är färgad från början och ska alltså inte målas. Och spiller vi vit färg (tro mig, jag spiller garanterat!) är det ju skönt att få det klart innan dess. Och vi vill ju såklart passa på innan byggställningarna försvinner. Stege fem meter upp i luften känns ju inte riktigt lika skoj, om man kan välja..


Köksleverans del 1 är också avklarad. Tanken var att vi skulle monterat stommar idag, men målarna var i full gång så vi kände oss lite i vägen och utomhusmålningen kändes ju lite viktigare för oss.

Ska ni både måla och montera själva? tänker ni säkert.. Ja, för köket är en specialdeal. Vi gör det ju tre gånger så stort, så för att slippa en massa extra monteringskostnader så bygger vi ihop så mycket stommar/lådor etc som möjligt och sen överlåter vi åt proffsen att monera upp det. Inga problem med lite platta paket sa vi, men kolla bilderna...! Puh!

Vi hann montera lite i alla fall och målarna blir nog klara imorgon, sen kör vi en monteringsspurt när vi kan ta upp mer plats.


Den vita färgen/nyansen kändes i alla fall helt kanon, tror det blir superbra! Tvättstugan behöver visst specialfärg för att vara lite mer fukttålig och den blir i 0502-Y. Man såg faktiskt att den var lite gulaktig. Vi är jättenöjda med färgvalet av nordsjövit i resten av huset. Skönt!

Tanken var fortsatt stommontering eller målning imorgon, men eftersom målarna kör slutspurten och vädret verkar leva rövare med oss så lutar det att styra om planerna till jobb imorgon trots att jag tagit ledigt. Krill har sin "lediga vecka" oavsett. Kanhända blir det ett eftermiddagspass, vi får se.

Trots träningsvärken känns det i alla fall jättekul att få ha gjort något själv i huset också. Inte bara se vad andra har gjort utan att faktiskt bidra själv också. Härligt, härligt!

Vi återkommer med nya bilder så snart vi hinner/har något nytt att visa. Ha det fint så länge!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar