söndag 28 februari 2010

Ta(c)k!



Äntligen har vi tak på riktigt! Så fint, så fint! Plötsligt ser huset lite mindre ut igen på nåt konstigt vis, fast med väldigt mycket tak...

I helgen har vi varit och traskat omkring runt vårt hus, och börjat fantisera om trädgården. Inte så lätt att se en framtida trädgård framför sig när tomten består av slask, snö och jord och man inte kan se var tomtgränserna går. Men det blir nog sjutton bra. Steg ett är ju en fasansfull stenläggning, skojja om vi kommer att få träningsverk och ömma knän, så mycket sten som vi vill ha!

Nu ska vi försöka ägna kvällen åt lite matlagning. Har suttit och hämtat inspiration ur en av mina bästa vegetariska kokböcker och har på kuppen blivit vrålhungrig! Rekommenderar varmt denna kokboken, riktigt smakrika och bra recept!

Ha en trevlig kväll!

Kram,
M

onsdag 24 februari 2010

Saker man ser..




Vid första anblicken ser man vårt hus här. Och tänker att det är ungefär som förra veckan. Men ack, där misstar man sig! Någon har trollat lite med taket och framför allt så har det dykt upp tre takfönster! Wohoo! Det ensamma kommer att vara på den stora toaletten och de två på baksidan är i allrummet på ovanvåningen. Dom ska förhoppningsvis bjuda oss på lite schysst utsikt ett bra tag framöver!

Bilderna har Krills fantastiska föräldrar bidragit med. Själva får vi nöja oss med bilder ett par dagar till, men det ska bli gött att se det i verkligheten i helgen!

I övrigt har det mest rullat på som vanligt. Det enda vi gjort med husbiten är att vi klurat och kalkylerat och haft oss.. Nu har vi bokat ett nytt möte med banken, efter byggstartmötet nästa vecka kanske det kan vara skönt att reda ut hur vi går på ekonomin lite mer i detalj. Just nu är det lite snurrigt med byggkreditiv, sparkonto och småräkningar som börjat drälla in. Och ja, stora räkningar också för den delen. Snart är vi halvvägs i vad vi tror att vi kommer att få hosta upp för att kunna flytta in och fixa med carporten och trädgården. Så det är väl så dags att stämma av att vi inte är helt galet på det.. :o)

Nu ska jag sova, det blir en intensiv dag imorgon.
Godnatt!

söndag 21 februari 2010

Huset: Nu även med tak!



Fina vännen A hade varit och svängt förbi och skickade en bild på vårt lilla (?) mirakel. Taket är uppe, nu ska det inte snöa och regna in i alla fall. Tjohoo!

När man tittade på plattan såg det så sjukt litet ut, men när man ser huset med tak får jag nästan svindel över hur stort det är. Ojojoj. Och detta ska man städa och hålla i ordning?! Jaja, det blir nog hur bra som helst! :o)

Nu ska jag fixa nån schysst kvällmat, see you later!

Kram,
M

torsdag 18 februari 2010

Det blev ett hus!!!


Idag har det hänt grejjer! Som tusan! Vi dök upp vid tomten runt tio i morse och då var en stor del av väggarna redan uppe. Byggarna var i full gång, bland annat med att fixa med takstolarna. Redan klockan tio?! Imponerande!

Vi försökte hålla oss undan men var bara tvugna att smyga omkring med kameran och klicka lite. Byggarna sneglade lite på oss som om vi var sånna där störiga turister, så vi försökte att inte vara så långvariga. Om det inte hade varit så himlans kallt hade jag nog kunnat stå kvar en bra stund och bara beundra alltihop. Men vi fick åka in till Ystad och sysselsätta oss med lite annat ett tag.


Det har blivit ett gäng jordhögar på tomten, men vi tror att det blir en stor del som kommer att försvinna när vi brer ut det på tomten, vi skulle behöva lite mer matjord eftersom det är ett så tunnt lager innan vi är nere på sanden. Gräset, potatisen och kryddorna ska ju få en chans att trivas, tänker vi. :o)


Här är baksidan av huset, visst kan man nästan se grillen där nånstans?!



Krill beundrar kortsidan av huset, med våra sovrumsfönster som snart hamnar på rätt plats...

...tadaaaa!


Visst är det en vacker syn?! Vi var och tittade till vårt (känns fortfarande lite märkligt att säga det) hus igen på kvällen och då hade dom täckt med spånskivor en bra bit upp. Tyvärr blir det inte tätt förrän i morgon och såklart har det toksnöat hela eftermiddagen och kvällen. Alla påstår att vi inte behöver vara oroliga och att det är lugnt eftersom det är minusgrader och torrt i luften etc, men såklart är man ju lite bekymrad över eventuell fukt som smyger sig in. Men byggarna verkar jätteduktiga så jag litar på att dom vet vad dom gör. Dom har ju med största sannolikhet gjort det här förut..

Det dröjer lite innan vi kan vara på plats igen, vi får nöja oss med bilder från alla våra kära "spanare" som håller oss uppdaterade, men det var härligt att få vara med och se förändringarna idag. Underbart!

Vi hann även hälsa på en granne (än så länge finns där ju inte så många) och hon verkade mycket trevlig! Känns hoppfullt!

Nu ska jag ägna den sista stunden av kvällen med att mysa i soffan och njuta av att vi kan säga att vi har ett hus, om än taklöst.

Ha det fint!

Kram,
M

onsdag 17 februari 2010

Dan före dan..


Imorgon är det dagen då stommen kommer. Lite av en milstolpe på något vis. Som tur är har vi nära och kära som tittar till tomten regelbundet och uppdaterar med senaste nytt och ibland även senaste bilderna. Idag skickade Krills syster denna bilden som vi bara måste få dela med oss av! Så tidigt vi bara orkar imorgon kommer vi att vara på plats och följa framstegen med kameran i högsta hugg! Mycket spännande!

Skänk oss gärna en tanke imorgon, när vi står i en snödriva med kameran i handen och leenden som sträcker sig långt upp till öronen. Haha.

Nu får jag bege mig till stallet och se till att få lite träning. Återkommer förmodligen med lite nyheter inom en snar framtid! :o)

Kram,
M

Concrete


Aldrig hade man ju trott att man skulle bli så glad för lite betong...

På torsdag kommer stommen, så redan tidigt på morgonen är planen att vi ska vara på plats för att se underverket med egna ögon. Ett tag hände typ ingenting och nu händer så mycket att man knappt hinner med. Hihi. Jättekul!

Annars har det inte hänt så mycket spännande sen sist, vi har bara haft fullt upp med vardagen. Dagens energitjuv är bilbesiktningen, hoppas verkligen att dom inte hittar nåt otäckt som kostar massa att laga. Snart behöver vi gamla bettan mer än någonsin. Hoppas, hoppas!

Ha en bra dag!

Kram,
M

onsdag 10 februari 2010

Planering


Mycket planering just nu. Hemma planerar vi huset och flytten och allt vad det innebär. I stallet planerar vi träningen för att få hästen i topptrim så att han kan dansa sig igenom SM i sommar, bara någon vecka efter att vi flyttar. Och på jobbet, ja, mitt jobb är ju i princip planering rakt igenom eftersom jag jobbar med att lägga scheman och hitta taktiska och strategiska lösningar på bemanningen. Så när huset är färdigt och schemana är lagda och jag har semester och hästen har semester, då tänker jag tillbringa ett antal veckor i solen och den enda planeringen jag ska ägna mig åt är i vilken ordning jag ska pyssla, sola, äta glass och sova. Inte en enda hjärncell ska behöva jobba i onödan. Så det så! :o)

Fast jag ska försöka planera in mycket mer matlådor, för det blir mycket snabba lösningar hela tiden just nu och det är varken nyttigt eller billigt. Fy fy fy! Men då underlättar det åtminstone att vi kommer att ha ett tre gånger så stort kök, om det ens räcker. Bilden ovan är på vårt nuvarande lilla kök, med tapeten som jag tycker så mycket om. Jag älskar vår lägenhet på många sätt, men storkok och bullbak är ju inte riktigt vad den är planerad för.

Preliminär stomleverans är om en vecka och än har vi inte hört när grunden kommer att gjutas. Känns lite skakigt. Fast vår husförsäljare trodde inte att det skulle vara några problem när vi pratade med honom idag och vi köper ju huset nyckelfärdigt, så om dom är trygga får väl vi vara trygga..

Tills dess tänker jag ladda med en lugn och mysig helg tillsammans med Krill. Vi har alldeles för lie tid tillsammans just nu så det ska bli underbart! Och kanske att vi lägger en och annan timme på Lost, enligt oss båda en av de bästa serierna ever! Bara en säsong kvar nu, finns det verkligen ett liv efter Lost?! :o)
(Och ja jag vet, man måste följa serien för att riktigt kunna uppskatta den, det är inget om man bara sett ett avsnitt här och där..)

Nu är det läggdags, en ny planeringsdag närmar sig med stormsteg!
God natt!



söndag 7 februari 2010

Hela jorden hemma hos oss?



Igår råkade vi hamna på Svågertorp och skulle bara titta in på Ilva för lite inspiration och en fika. Och ut kom vi med den där jordgloben com jag har önskat mig sen jag såg den första gången. Jag tycker att den är fantastiskt vacker! Den var inte billig och det var inte planerat, men nån gång måste man få unna sig. Annars försvinner den garanterat ur sortimentet när man väl kan köpa den. I och med detta kan jag skärpa till mig något med mina dåliga geografikunskaper. Mycket roligare att se hur det faktiskt ser ut än på en massa lösa kartor..




Hittade även denna fantastiska lampa som var ännu snyggare i verkligheten. Den står på önskelistan till vårt vardagsrum. Dock fick den inte följa med hem denna gången.




Ska vi prata önskelista så skulle jag även vilja fylla huset med Ikeas vackra Bigarrå-serie, inte minst dom snygga krukorna! Vi väntar nog till sommaren, men jag hoppas att dom finns kvar då för då kommer jag definitivt att köra ett helt gäng av dom!

Idag blir det i alla fall ingen shopping, det blir istället mys med nära och kära. Härligt.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram,
M.

torsdag 4 februari 2010

Midsommarfirande


I år kommer jag att längta ovanligt länge efter midsommar. Dagen innan har vi nämligen fått datum för kontrollbesiktning och inte mindre än den 8 juli har vi blivit kallade till slutbesiktning!

U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Att det första datumet är en av mina bästa vänners födelsedag måste vara ett gott tecken. Att det andra datumet är lillebrors födelsedag tror jag är ett annat gott tecken. Jag vet inte hur snabbt inpå som huset blir vårt på riktigt, men tänk om det kunde bli den 9 juli, på inte mindre än min kära mors födelsedag? Alltså, en sommar FYLLD av firande! Inte för att jag lever i en illusion om att vi inte kommer att kunna hitta ett enda fel, för det verkar ju som det händer alla nånting, men man måste ju tro att alla de viktiga sakerna går vägen, inte sant?!

Och idag är det två veckor till stomleveransen. Overkligt när man tittar ut på snödrivorna. But I have faith! Och snart är det vår. Snart, snart, snart. Tills dess sätter jag tron till byggarna och fortsätter att gilla det vackra vita som lyser upp vardagen. Lööööve it!

Bilden ovan kändes lite midsomar och är återigen min duktige lillebror som tagit. Tyckte att den passade så bra.

Nu ska jag iväg och träna. Kram på er och ha en trevlig kväll!

tisdag 2 februari 2010

Ett fall och en lösning



Det var det där olösta fallet med badrumsinredningen också.. Bilden ovanför innehåller Hafas Quant. Enkelt och snyggt och rimligt pris dessutom. Jag gillar verkligen att det är tre lådor. Gotta love the lådor! Men inget spegelskåp. Vill inte att det hamnar massa saker på den lilla hyllan så att det blir helt stökigt.. Fast å andra sidan är belysningen löst med denna. Och ett eluttag också. Najs! Kanske bäst i lilla badrummet nere, som troligtvis blir mest gästtoalett. Vilken färg det blir beror på vad vi bestämmer med kaklet, såklart.




Sen har vi pratat om IKEAs Lillången. Den är inte så dum ändå. Fast den går inte att få med lådor och så står den på ben. Och jag vill gärna ha lådor och vägghängt i badrummet uppe. Där har vi förberett för badkar, så i framtiden ska man ju kunna plaska i badkaret och sen kunna fräscha upp golvet utan att brottas med en massa ben på möblerna. Även toaletten blir vägghängd. Det kan tyckas vara ett ganska stort badrum, men med dusch, badkar, toalett, tvättställ, handdukstork och kanske nån kvadratcentimeter att röra sig på så blir det inte hur mycket plats som helst.. Det var ju lite det vi ville ifrån nu, men de 3 kvadratmeterna vi har i lägenheten idag. Haha.




IKEAs Godmorgon-serie har ju lådor och är riktigt snygg, fast oftast är dom för breda, vi kan nog max klämma in 75cm i bredd. Och även dom är med ben, om jag har rätt för mig. Jag såg att det kommit ett nytt tvättställ, Bredviken. Ganska coolt, faktiskt! Men det minsta är 100cm, fortfarande lite stort.

Det svåra är att tvättstället uppe ska klämmas in där vi har en snedvägg, jättesvårt att veta exakt vad som får plats utan att det ser galet ut. Även belysningen ska ju lösas.

Underbara lyxproblem, men det ska bli skönt när vi ser lösningen framför oss!
Är det någon som har andra bra tips tar vi med glädje emot dom! :o)

Nu ska jag ha en fixa-matlådor-kväll, som jag ofta planerar men nästan aldrig har. Det passar ju perfekt en dag med snöoväder när man är ensam hemma!

Badrumsinspiration


Snart börjar det bli dags för oss att bestämma kakel och allt vad det är som ska klämmas in i badrummen. Vi kommer att få välja vårt kakel från Svenska Kakel. Dessa bilderna har jag lånat från deras inspirationssida.

Det här ovan heter Argent, antar att det är lika billigt som det låter (betyder inte argent pengar på franska?!). Den vackra naturfärgen tillsammans med silvret är ju sjukt läckert. Frågan är om det blir lika vackert i verkligheten, i ett "vanligare" badrum utan så speciella detaljer.

Tanken i minst ett av badrummen är att vi ska ha vita väggar och något mörkare golv och en fondvägg i en snarlik nyans. Svart, grått, beige/grå..

I ett har vi sagt att vi skulle ha sådär beige och brunt, fast i nån mjuk, lite ljusare nyans. Fast det är mest jag som har drivit den och nu börjar jag backa. Krill har ju oftast långsiktigt rätt när vi är oense om sånna här saker, så det gör mig ännu mer osäker. Kanske blir nån snarlik lösning i båda badrummen, vi får se. Men vitt och nån kombination, men jag vet inte riktigt vad. Vad säger ni, tips någon? :o)


Tracks heter det här ovanför..


Och detta heter City..


Här har vi en annan variant av Tracks..


Natural..


Kripton har vi här. Kanske lite väl metalliskt?!

Ja, inte är det lätt. Oavsett så lär vi väl spränga kakelbudgeten, men så länge det är inom rimliga gränser känns det värt att satsa lite extra på kakel som vi inte själva byter ut hursomhelst i första taget.

måndag 1 februari 2010

Pärlor



Jag har börjar fundera på hur hallen ska bli. Hur vi ska möblera. Jag har mycket idéer, men en väldigt vag bild av hur det faktiskt kommer att se ut. Det beror ju lite på hur stor garderob vi väljer att sätta in. Men en garderob med skjutdörrar från Ikea blir det, det är säkert. Intill tänker jag mig det här vita skostället från Ikea, som är som en bänk. Enkel och fin. Fast blir det för vitt kanske jag kan överväga en svart istället. Ytterdörren blir ju vit och väggarna blir vita.

Blev också inspirerad av den fina filtkorgen här nedan, som kommer från Ilva. Fast den kanske hamnar i vardagsrummet, det vet man ju inte. Men fin var den!



I lördags blev det mycket riktigt fest för min del, mycket trevligt! Och den där förkylningen har definitivt lagt sig. Lite trötthet kvar bara, men det hör ju till. Men oturen som jag skrev om hängde kvar lite, precis när jag blev hämtad och bara skulle låsa ytterdörren så gled påsen med vinflaskorna rakt ur handen på mig. Helt galet! Glassplitter och rödvin i hela trappuppgången! Tur att jag hade svarta stövlar och svarta byxor, annars hade nog hela outfiten fått bytas ut på köpet. Haha. Och den ena flaskan som var mitt favvovin, ett Amaronevin, som jag hade sparat och tänkte slå till med tillsammans med tjejerna. Ack nej!

Just nu ser jag fram emot att gå på yoga imorgon, på ett nytt ställe. Första gången på snart ett år. Jag är sjukt ovig, men det är skönt att få sträcka ut musklerna och få den där avslappningen. Precis vad jag behöver! Det och lite sömn, och den biten tänkte jag fixa nu..

Godnatt!