torsdag 18 februari 2010

Det blev ett hus!!!


Idag har det hänt grejjer! Som tusan! Vi dök upp vid tomten runt tio i morse och då var en stor del av väggarna redan uppe. Byggarna var i full gång, bland annat med att fixa med takstolarna. Redan klockan tio?! Imponerande!

Vi försökte hålla oss undan men var bara tvugna att smyga omkring med kameran och klicka lite. Byggarna sneglade lite på oss som om vi var sånna där störiga turister, så vi försökte att inte vara så långvariga. Om det inte hade varit så himlans kallt hade jag nog kunnat stå kvar en bra stund och bara beundra alltihop. Men vi fick åka in till Ystad och sysselsätta oss med lite annat ett tag.


Det har blivit ett gäng jordhögar på tomten, men vi tror att det blir en stor del som kommer att försvinna när vi brer ut det på tomten, vi skulle behöva lite mer matjord eftersom det är ett så tunnt lager innan vi är nere på sanden. Gräset, potatisen och kryddorna ska ju få en chans att trivas, tänker vi. :o)


Här är baksidan av huset, visst kan man nästan se grillen där nånstans?!



Krill beundrar kortsidan av huset, med våra sovrumsfönster som snart hamnar på rätt plats...

...tadaaaa!


Visst är det en vacker syn?! Vi var och tittade till vårt (känns fortfarande lite märkligt att säga det) hus igen på kvällen och då hade dom täckt med spånskivor en bra bit upp. Tyvärr blir det inte tätt förrän i morgon och såklart har det toksnöat hela eftermiddagen och kvällen. Alla påstår att vi inte behöver vara oroliga och att det är lugnt eftersom det är minusgrader och torrt i luften etc, men såklart är man ju lite bekymrad över eventuell fukt som smyger sig in. Men byggarna verkar jätteduktiga så jag litar på att dom vet vad dom gör. Dom har ju med största sannolikhet gjort det här förut..

Det dröjer lite innan vi kan vara på plats igen, vi får nöja oss med bilder från alla våra kära "spanare" som håller oss uppdaterade, men det var härligt att få vara med och se förändringarna idag. Underbart!

Vi hann även hälsa på en granne (än så länge finns där ju inte så många) och hon verkade mycket trevlig! Känns hoppfullt!

Nu ska jag ägna den sista stunden av kvällen med att mysa i soffan och njuta av att vi kan säga att vi har ett hus, om än taklöst.

Ha det fint!

Kram,
M

3 kommentarer:

  1. Weee! Coolt va?

    Men du! Inte ska ni känna er som störiga turister, det är ju ERT hus och ER fulla rättighet att vara överallt hela tiden, även om det kanske inte är bra att stå ivägen (risk att få en vägg i huvet). Fota fota fota!

    Kram P

    SvaraRadera
  2. Ja, visst känns det overkligt, man tror inte att det äntligen är sant. Grattis till husresningen!
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Tack snälla ni!
    Och jag lovar att fota.. Hihi.

    Kram!

    SvaraRadera