söndag 8 augusti 2010

Back in business!

Jag har inte glömt er! Men det har varit lite galet med hus och jobb och annat, så bloggen har blivit bortprioriterad. Dock tänkte jag slänga iväg lite bilder så att ni får en inblick i hur det såg ut för några dagar sedan. Vi börjar med morgonvyn här ovan, är det inte underbart?!


Köket är helt up and running, om man kan säga så. Köksbänken behöver några inoljningar till, men nu börjar det likna något. Vi har hunnit "laga in" köket lite också, och såhär långt känns det jättebra!

Jag älskar ugnen och micron och diskmaskinen, men där är en del finesser som jag behöver lära mig tror jag. Hittils är jag glad om jag lyckas starta och stänga ugnen överhuvudtaget.. Haha.


Torkställningen i tvättstugan ska inte vara en permanent lösning, vi ska ju satsa på vägghängda torkställningar. Dock var dom tillfälligt slut när vi skulle köpa dom, så vi ligger lite lågt så länge. Inte prio ett, liksom..

Toaletten nere är verkligen finfin! Lite orolig för några småhål i fogen dock, vi får se om det är något som går att fixa till och så får vi vara sjukt försiktiga med fukten så länge.

Här saknar vi ett knippe soffor bland annat. Det får komma när det kommer. Tills dess får det vara lite ödsligt...

Matbordet har i alla fall hittat sin plats! På kvällen ser man solnedgången ifrån bästa möjliga vinkel, eller vad man säger. Väldigt varmt på de varmaste dagarna, men det finns det ju lösningar för.

Trappan är uppe, nu saknas bara jättegarderoben i hallen. Och kanske något litet avställningsbord eller byrå eller något där lampan står?!


Allrummet uppe är bästa möjliga "biorum", ¨så himla härligt!
Lösningen med inpacketerade duschväggar på golvet hoppas vi inte blir permanent. Vi vågar dock inte ge oss på att skruva upp den själva, det är bäst att vi lämnar det till dom som kan. Inte så roligt om man spräcker kakelplattor eller förstör i fuktspärren eller något.

Det tillfälliga sovrummet har faktiskt fått bli kombinerat gästrum/kontor för tillfället. På bilden är dock vår tillfälliga sänglösning som äntligen har förändrats. Nu har vi nämligen köpt sängar (som gick upp för trappan!) och sover gott i sovrummet istället. Inte en dag för tidigt... :o)

Och det finns fortfarande ett gäng flyttlådor att brottas med, men det får vänta tills förvaringsmöblerna är på plats och helst ska vi kunna flytta ut lite saker i förråtet innan dess och förrådet är ju inte ens byggt...

Badrummet uppe blev vi också jättenöjda med. Här är vi glada att vi tog vägghängd toalett, mycket lättare att städa!

Och duschen kommer säkert att bli bra när duschväggarna kommer upp!
Vi längtar efter att flytta upp hit istället för att duscha på "gästtoaletten" nere.
På agendan denna veckan står trädgårdsjobb så det ryker om det! Idag har vi ryckt upp stora ogrästussar tills vi var lika leriga som marken, men det börjar likna något! Nu kan dom förhoppningsvis fixa till marken lite smidigare, främst för att förbereda inför stenläggningen. Återkommer om detta.

Ha det fint så länge!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar