måndag 30 augusti 2010

Jubileum?

Ser nu att detta är det hundrade inlägget i bloggen. Herregud, så mycket husnörderi! Hur orkar ni läsa?!

Nej, det är inte mullvader som invaderat uteplatsen, det är i väntan på att det ska fogas så att vår uteplats blir färdig någon gång!

Såhär långt hann vi idag! På tre personer. Ganska strongt, eller hur?!

Vi fick en riktigt trög och tråkig start när vi upptäckte att för att vi skulle få lutningen rätt kunde vi inte bara skrapa av stenmjölet som vi gjort innan. Vi var tvugna att gräva bort stenmjölet och lägga åt sidan, för att sedan gräva bort bärlager och tömma. Sedan padda, lägga på stenmjölet på nytt, padda och därefter börja gräva ner rören som vi lägger efter. Så himla tungt!

Som tur var behövdes det inte hela vägen. Vi hoppas att vi inte behöver ge oss på det fler gånger, skulle vara riktigt trist!

Igår bad jag om tips på rundningen vid gången, men ikväll pillade vi lite med det och det blir nog bra såhär ungefär. Jag känner mig nöjd. Vi ska bara kapa till stenar att fylla luckorna med. Det är nog på tur de närmsta dagarna. Vi kunde inte låna paddan som vi lånat längre, men kanske till helgen igen och annars får vi hyra en såklart!

Vi fick även besök av en av byggledarna från Anebyhus idag, som kollade läget lite. Mest för att få grepp om vilka grejjer som inte var klara inför efterbesiktningen. Det blir nämligen en efterbesiktning eftersom det var lite i sista sekunden med slutbesiktningen och en hel del grejjer inte var åtgärdade. Vi ville gärna ha en, men den här blev på deras initiativ, mycket bra. Nån grej fixade han i alla fall på studs och nån grej kommer de och fixar nästa vecka.

Man känner sig lite gnällig som kund, men för oss har ju huset kostat en halv förmögenhet så det är ju klart att man vill ha det bra! Vissa småsaker kunde vi kanske fixat själva men det är ju inte meningen, så vi har inte prioriterat det om man säger så. Men det känns verkligen bara som det är petitesser kvar, väldigt skönt! Och vi känner oss trygga med att Anebyhus kommer att fixa det sista bra också! Efter allt man hört om husföretag hit och dit och sett på teve var vi ju lite nervösa när vi väl hade bestämt oss för att bygga. Vi hittade inte så mycket referenser på Anebyhus på nätet och fick vackert hålla tummarna för att det var ett gott tecken. Och det verkar det ju ha varit! Det har varit noggranna och bra människor som vi haft att göra med där hela "resan" det har kännts väldigt tryggt! (En stor eloge till er på Anebyhus, ifall ni är här inne och läser?!)

Så om vi nu bara kan få stenläggningen klar, få hit matjord så vi kanske kan så lite gräs innan vintern kommer och såklart bygga den där carporten så man kan pusta ut och hinna njuta lite av att vara husägare snart?! Åh, jag vill ha det klart nu, nu, nu! Tålamod är visst inte min starkaste sida... :o)

Vi hörs snart igen!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar