lördag 28 augusti 2010

Fredagsmys hos M & K...

... kan se ut ungefär såhär. Fast lägg till en dos frustration också. Detta var klockan åtta på kvällen. Klockan elva hade vi plockat isär och satt ihop den närmsta skjutdörren typ femhundranittoåtta gånger och inte fått skruvarna till att passa. Vi skulle precis ge upp när det lyckades. Sen kunde vi ju bara inte låta bli att montera dom också. Härligt!

Men när dom väl var på plats kunde vi konstatera att det var värt mödan. Ordning och reda! Gillar detaljen med "skugga av grenar".

Invändigt kan det behövas lite omsorg till, men det börjar likna något! Wiii!

Idag körde vi igång med plattläggningen på riktigt. Tur vi fick ordentligt med hjälp av fantastiska nära och kära!

Vi har lånat mätutrustning och satt ut pinnar lite härochvar och mätt ut var höjden bör vara inne vid väggen och lite mer än 4 meter ut, där uteplatsen slutar. Vi har ca 1 cm lutning per meter, hoppas att det ska räcka.

Här grävde vi ner rör på rätt höjd, kollade jämnheten i bredd med ett stort vattenpass, packade stenmjölet med en padda och drog av det allra översta med en metallskena så att det blev rätt höjd.

Sen la vi ut stenen!

Och fyllde glatt på med stenmjöl där det behövdes. Nu håller vi tummarna för att vi har stenmjöl så det räcker, det vet man ju inte riktigt.

Såhär fint blir det från insidan sett!


Och ungefär såhär från baksidan!

Vi ska såga till stenarna längst ut och få till en snygg rundning och därefter "rama in" med en mörkare grå sten. Och så ska vi lägga på stenmjöl och padda på plattorna innan den kan klassas som färdig. Men nu är det alltså lagt ca 60 kvadrat, bara 110 kvadrat kvar alltså. Puh!

Nu ska jag hålla kväll rejält, en trött pojkvän, en skål med snacks och ett avsnitt av True blood väntar på mig!

Ha en fortsatt skön helg!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar