torsdag 26 augusti 2010

Hektiskt?

Alltså, den här semestern har inte varit den lugnaste hittils och kommer nog inte att bli det heller, om man säger så. Men kul är det!

Ugnen har gått varm, jag har bakat och fixat och lagat mat hur mycket som helst! Krill också, såklart, men jag har knappt bakat alls de senaste fyra-fem åren och nu har jag till och med bakat bröd! Kors i taket! Häromkvällen blev det hemlagad pizza på durumvetebotten, mycket nöjd med resultatet! Hör av er om ni är taggade på receptet. En pizzagalen och hungrig Krill tyckte att det tog så lång tid så jag hittade honom väntandes på kvällsmaten såhär... (Visst är det dumt, maten behöver ju aldrig så lång tid i ugnen som när man tittar på den?!)

Vi har fortsatt kratta stenmjöl som galningar och idag hade vi tänkt börja lägga plattorna. Vi behöver dock en padda och lite verktyg som vi ska få låna av snälla nära och kära, så idag tänkte vi om och drog till IKEA istället. Dessa pallarna (och 11 pallar till på andra sidan) väntar snällt på oss till i helgen istället...

Hallen har ju längtat efter förvaringsmöjligheter och äntligen kom garderobsstommarna på plats häromkvällen. Mycket meck senare känns det fenomenalt bra! Idag köpte vi resterande inredning och framförallt skjutdörrarna som ska monteras en regnig dag. Ja, sen råkade vi ju fylla bilen så mycket att vi nästan var oroliga för att vi inte skulle kunna få med oss allt hem. Men det gick! Två expedithyllor, en brandsläckare, ett överkast, en lampa och en himla massa matlådor och annat kökspims fick följa med oss hem.

Och det här med att åka till IKEA och fylla en bil dagen efter löning precis dagarna efter katalogsläppet tog tydligen inte knäcken på oss, inte. Varför inte måla grunden på huset såhär innan solen tar och ger upp för dagen?!

Men alltså, varför tvekade vi?! Nu känns det mycket bättre! Och plattorna kommer att göra sig mycket bättre mot det svarta än mot en tråkig grå grund. Den enda nackdelen är möjligtvis att det syns tydligare om vi inte lyckas få plattläggningen rak. Men det ska vi ju få, inte sant?! ;o)

Nej, nu är det läggdags! Målaren kommer förbi tidigt imorgon bitti igen och tar de där smågrejjerna som inte hann målas innan slutbesiktningen. Härligt, så fint det kommer att bli!

Och jag veeeet att bloggen inte har prioriterats så mycket på sistone, men det är för att huset måste prioriteras om vi ska kunna husblogga om nånting alls... Men jag ska försöka återkomma snart med lite bilder på vad som händer.

Sköt om er sålänge!

Kram,
M

2 kommentarer:

  1. Heja er! Heja heja heja!

    Jag ser fram emot mycket tips och trix på hur ni löser plattläggningen själva. Vi har till slut beslutat oss för att också göra den biten själva, men då till våren. Så tacksam för alla knep :)

    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Åh, jag lovar att uppdatera! :o) Och fråga gärna om ni saknar detaljer, så ska vi svara efter bästa förmåga. Lycka till ni med!!

    Kramkram

    SvaraRadera