onsdag 27 juli 2011

Äntligen!

Äntligen är förrådet klart! Till och med lister har kommit upp! Visst återstår det lite fixande med småsaker, men vi har faktiskt satt upp alla hyllor och mer eller mindre fyllt förrådet redan. Jag återkommer med mer uppdaterade bilder på det. SÅ SKÖNT det var att flytta ut alla grejjer som fått låna plats inomhus så länge. Nu är det ordning och reda, i like it!

Annars händer det inte så mycket, men vi fyller tiden ändå. Muffinsbak häromdagen blev en hit, hallon-, blåbär- och rabarber/vaniljmuffins slängdes ihop med lite smulpaj på toppen, blev himla gott måste jag säga!

Och gräset är nyklippt och blir finare och finare, en positiv sak med att solen inte är framme hela sommaren!

Ha en bra dag!

Kram,
Madde

måndag 25 juli 2011

[semesterväder]

Man skulle kunna tro att det var sommar. Slutet på juli känns dock lite tveksamt när man ser väderleksrapporten ovan. Vi njuter av ledigheten och jag som börjar svullna upp i fötter och fingrar av ingenting tycker att det är okej att det inte är trettio grader varmt varje dag. Men en liten stråle sol under veckan hade kanske inte skadat om man fick önska? Eller? ;o)

Idag ska det finslipas på förrådet, kanske kan vi börja inreda det väldigt snart och få lite ordning inomhus också? Hoppas, hoppas!

Nu ska jag försöka vända på kudden, ta hand om er tills vi hörs!

Kram,
Madde

söndag 24 juli 2011

Mad world

Det är svårt att förstå hur världen fungerar överhuvudtaget. Det är så mycket hemskt som händer hela tiden. Men vad som hänt i Norge nu är så sjukt brutalt och onödigt och nära samtidigt som det känns avlägset som i en skräckfilm. Våra tankar är hos er, Norge!


Kram,
Madde


fredag 22 juli 2011

Latest news!

Viktigt meddelande:
Väven/tapeten är uppe!

Imorgon är det måla som gäller, och kanske en behandling av golvet!

Nu dusch och fredagskvällsmys, kanske till och med lite bio?!

Trevlig kväll!

Kram,
Madde

Lite flax

Alltså, häromdagen var det som filmen Fåglarna utanför. Svalor ÖVERALLT! De satt och hängde på takfönstret och cirkulerade ovanför vårt hus. Galet många från ingenstans. Fast de är ganska söta måste jag säga. Vi var mest oroliga att de skulle bygga bo på vårt hus i år igen, inte helt uppskattat i så fall. Men det verkar lugnt. Puh!

Just nu undrar ni kanske vad vi har för oss såhär i semestertider? Jag har lite bak-dille och varvar med "fötterna-högt-läge". Härligt i solen i alla fall! Med två veckor till beräknad förlossning är man ju inte den smidigaste, direkt...

I övrigt slits det med carporten och i första hand insidan av förrådet. Krill har målat taket klart och alldeles strax ska vi ut och sätta väv så att vi kan måla sen. Golvet ska behandlas och nån slags fixande med fönsterkarm ska till, men annars är det i pricip klart sen! Då kan vi äntligen börja flytta in grejjer där, wohoo!

Igår tog vi en drive och satte upp lite hyllplan i tvättstugan som skulle sågas till och fixas med. Otroligt, gör man det inte direkt så görs det inte alls! Bättre sent än aldrig i alla fall?!

Nä, nu åker målarbyxorna på! Ha en trevlig helg!

Kram,
Madde

söndag 17 juli 2011

Fler trädgårdsbilder!

Idag tänkte jag bjuda på lite färska trädgårdsbilder!

Vi börjar med odlingslådorna! Här håller vi tummarna för jordgubbar och för framtida brytbönor! Vi har haft början till ett par jordgubbar, men de rackarns fåglarna käkar upp dem varje gång. Därför kör vi nu med nät. Dock har redan en liten fågel blivit tagen på bar gärning under nätet, så vi får hålla koll mest hela tiden.

I nästa låda växer gräslöken och den lilla, lilla dragonen. Persiljan verkar vara på väg upp och vi hoppas på en och annan morot. Längst upp var jag lite pessimistisk och planterade lite solrosfrön ("det är nog ändå bara nån enstaka som tar sig") och två zucciniplantor. Jag är lite orolig för att dom kommer att få det för trångt, får se om det måste planteras om lite kanske. Oups!

I sista lådan är en tillfällig plantering av två jätteverbenor som jag fick av min chef som brinner för sina trädgårdsprojekt. Tanken är att dom ska hamna på något trevligare ställe inom kort.

Nu vet vi vad den här rackaren heter som sprider ut sig i gräsmattan, förresten. Trampört. Sprider sig tydligen sjukligt snabbt och mycket. Tråkigt!
Vi har konstaterat att värstingarna vi brottas med är svinmålla, trampört, baldersbrå, maskros, tistlar, kvickrot och så en och annan klöver.

Men vi hejar fortfarande på gräset! Igår fick hela gräsmattan första "helklippningen", se så fint det blev:



Alltså, visst finns det ogräs i den, men det så sjukt stor skillnad! Det trodde jag aldrig! Nu ska vi "moffa" på mer gräsfrön, gödning och vatten, vatten, vatten så att grässtråna vinner kampen! Alla andra semesterfirare hoppas på sol, vi kan tänka oss lite regn den närmsta veckan, faktiskt...

Kanske lite frukost på det?!

Kram, M

lördag 16 juli 2011

Årsjubileum och barfotaträdgård?

Ja, alltså det börjar äntligen likna gräs!!!

Ogräspatrullen nr 1 (min mamma & pappa) var här och körde en drive med oss igår igen och nu är det verkligen skillnad hela varvet runt! Om det blir - som man säger på skånska - "torrevär" - idag så ska det klippas! På vissa ställen är det supertjockt och grönt och fint! Det konstiga är de gula ränderna, där gräset inte tar sig lika bra alls. Undrar om vi missat gödningen eller gräsfröna där? Uppenbarligen är det något av det eftersom det är jämna, raka och fina ränder... Och visst finns det kvar lite ogräs i det, men det är stooor skillnad! Jag gillar´t!

Och nu har äntligen Krill också fått gå på en efterlängtad semester, ska bli så skönt att få lite ordentlig tid tillsammans! Så får vi såklart se hur lång tid det tar innan knodden tänker titta ut. Nu är det inte långt kvar!

För övrigt tror jag att det är ganska exakt ett år sedan vi flyttade in i vårt hus, tiden går ändå ganska fort måste jag säga. Visst har det varit en del jobb och visst är det mycket att städa och visst pendlar vi mycket och långt men gud vad jag älskar att vi flyttade och att vi valde det här huset och den här platsen med den här utsikten. Love it, love it, love it!
Så; grattis huset!!! ;o)

Kram, M

söndag 10 juli 2011

Är det verkligen...?

...så att ogräset fått sig en rejäl omgång och att vår gräsklippare fått gå varm och det äntligen börjar likna en gräsmatta på baksidan av huset? Kan det vara så bra? Visst finns det en del marktäckande ogräs som hänger kvar och en del rötter som säkert kan bidra med ett och annat. Men annars kan det faktiskt vara så underbart! Eftermiddagen gick till att beundra och vattna våra kära gröna strån! :o)

Och som den tjockis jag är nuförtiden har jag mest njutit av eftermiddagen sittandes i en stol i trädgården med en bok och varvat det med att flytta vattenspridaren med jämna mellanrum. Precis som det ska vara när man har semester! Krill har tillbringat dagen med att fiska, skönt att få en paus från allt carports- & trädgårdsfix som ska göras här hemma hela tiden.

För övrigt har jag bakat fantastiskt goda brownies idag och den enda jag kunnat bjuda på är mig själv, så har du vägarna förbi är det bara att hojta, för jag ska INTE äta upp alla själv!

Och som ni ser på bilden ovan så är det fortfarande en bulle kvar i ugnen. Det här är ingen gravidblogg, i know, men om tre och en halv vecka är det beräknat så det kan bli vilken dag som helst eller dröja fem och en halv vecka, man vet inte helt enkelt. Tills dess får jag inte mycket gjort och har svårt att fokusera på så mycket annat. Tur man får lite trevliga besök då och då i alla fall, kärt besök på väg hitåt imorgon, ska bli himla trevligt! Kanske blir det ett premiärdopp i havet då?!

Nu ska jag fortsätta njua av den härliga sommarkvällen, ha det fint!

Kram, M

fredag 8 juli 2011

[s-e-m-e-s-t-e-r]

Okej. Krill ska jobba en vecka till. Men min första semesterdag var idag! Semester fram till föräldraledigheten. Tanken är att jag inte ska jobba förrän i september nästa år igen. Känns helt ofattbart. Kommer att sakna alla mina härliga kollegor, men jag tvivlar inte på att jag kommer att ha fullt upp med annat att tänka på...

Idag har vi shoppat till och fixat med trädgården. Nu ska det njutas av att ha trädgård! De röda stolarna ska användas flitigt de närmsta veckorna. Hihi.

Vi har även skaffat en ny vattenspridare, mycket pengar för något som vi redan hade, men så värt det! Kan verkligen rekommendera denna.

Snälla mamma har tillbringat eftermiddagen med att plocka ogräs, vårt evighetsjobb verkar aldrig ta slut. Suck. Även jag tillbringade några timmar till att plocka. (Och tror ni att det inte är optimalt för en höggravid kropp tror ni rätt, jag rör mig som en zombie nu ikväll...) Men det finns ljusglimtar på en del ställen i gräsmattan nu, titta så fint gräs vi fått på bilden ovan! Wohoo! Skam den som ger sig... :o)

Ja, sen har vi ju fått husdjur... Vid tio på kvällen invaderas trädgården och framförallt södersidan av huset (utanför våra sovrumsfönster) av en himla massa ollonborrar! Inte för att de är farliga, men de rör sig som fulla humlor och låter som små helikoptrar. Rykten säger att de borrar in sig och fastnar i ens hår också, det har vi inte testat. De verkar i alla fall inte lätta att bli av med, men de ska ge sig efter några veckor. Några veckor! När vi ska sitta och njuta av solnedgången i vår trädgård?! Någon som har några supertips, så tar vi tacksamt emot dem!!!

Nej, nu kallar kudden.
Godnatt!

Kram, M

lördag 2 juli 2011

Gröna fingrar?

Eh, nej, tror inte det va...

Men lite lavendel och murgröna istället för (f.d.) penséerna kan kanske liva upp? Hoppas jag kan hålla dom vid liv och att blåsten är snäll mot dom!

I pallkragarna hoppas vi fortfarande på att de händer saker under ytan och att det inom kort tänker dyka upp morötter, kryddor, zuccini, solrosor...

...och brytbönor! Och såklart drömmer vi om att kunna plocka den där första jordgubben. Men de små knopparna till bär verkar mest torka ut trots att vi vattnar som galningar, så något gör vi nog fel. Men än kan man väl få hoppas?!

Tills dess blir det köööbe-jordgubbar!

Trevlig kväll!

Kram, M

fredag 1 juli 2011

Tomtar på loftet?


Jag gillar denna bilden och älskar att himlen är så fantastiskt blå!


Inne i carporten, ovanpå förrådet, har bästa byggarna fixat klart ett litet loft för förvaring av saker som inte behöver plockas fram så ofta. Vi har ju haft en massa grejjer liggande, bland annat en del extra kakelplattor som blev över i bygget och som kan vara bra att ha i reserv. Äntligen är vi alltså av med dessa! (Det som inte syns finns ju inte, eller hur?!) 

Byggandet går sakta med säkert framåt annars, men stora fokuset har varit ogräset. Neverendingstory, skulle man kunna säga... Fast det börjar verkligen ge resultat nu, man kan faktiskt ana att det finns lite gräs där under allt annat trams! Wohoo! Hålla tummarna!!!


Och den därade magen bara växer och växer. Idag är det exakt fem veckor kvar till beräknad förlossning. Verkar otroligt att den ska kunna växa mer, det känns så trångt därinne. Men han/hon sparkar och knuffas, det borde väl vara ett gott tecken i alla fall!

För övrigt är det bara en eller två dagar kvar för mig tills jag håller semester! Och direkt därpå blir det alltså föräldraledighet! Känns konstigt att inte gå till jobbet?! Men man vänjer sig nog vid det snabbt, misstänker jag.

Hoppas hoppas jag hinner ge trädgård och planteringar lite extra kärlek innan det blir fullt upp med annat!

Ta hand om er och ha en trevlig helg!

Kram, M