måndag 26 juli 2010

9 dagar


Nu har vi bott nio dagar i huset. Tiden bara springer iväg!

Under denna tiden har följande hunnits med:
  • För att följa upp senaste inlägget; hästen vann SM & NM i voltige och blev dessutom utsedd till bästa häst på tävlingen. Jag brukar vara ganska lugn, men tårarna sprutade av lycka. Underbart! Jag är nog världens stoltaste medryttare. Vilken lycka!
  • Tvättstugan är nu monterad. Lådor, dörrar och handtag är uppe. Tvättmaskin och torktumlare är inkopplade och redan vältestade.
  • Köket är uppackat och genomdiskat, diskmaskinen från IKEA var riktigt fenomenalt bra och snabb. Härligt! Det gjorde att vi känner oss mer hemma nu.
  • Bänkskivan har dom slipat och oljat (äntligen) så nu vågar vi laga mat och ha oss. Vi låg lite lågt med det i början.
  • Badrummet uppe är också relativt färdigt, vi väntar bara på att dom ska sätta upp duschväggarna också. Snyggt blev det!
  • Matbord, soffa, teve och dator är uppe. Fortfarande har vi inga kanaler på teven, men man kan i alla fall titta på film...
  • Vi har utöver detta klämt in jobb som vanligt, en grillkväll, en möhippa och dessutom hunnit hjälpa min bror flytta.

Jag har säkert glömt något, men det händer liksom grejjer hela tiden. Vi får hoppas att tempot håller i sig. Nästa helg hoppas jag att vi ska hinna varva ner och njuta lite också. Då får vi besök av fina vänner, efterlängtat!

Nu ska jag pyssla om tvätten innan jag behöver sova. Ha det toppen så länge, så återkommer jag med bilder inom kort!

Kram,
M

söndag 18 juli 2010

In da haaaaooouse!

Då är vi på plats!

Första natten i huset är avklarad, känns hur bra som helst idag! Vaknade dock av ett gäng hantverkare som dök upp så sovmorgon får vi ta en annan dag.. :o) Men nu har det hänt grejjer!

Ikväll blir det bestämt eldprov för både diskmaskin och tvättmaskin och torktumlare.

Gårdagens bonuskalldusch utöver flyttkaoset var att vår säng inte gick upp för trappan. (Är du på jakt efter en 160-säng finns den snart ute på blocket!) Typiskt, nu måste vi shoppa sängar också...

Jag återkommer inom kort med rapport och bilder, men idag är det faktiskt hästen som har högsta prio, ska åka och hejja när han går sista deltävlingen på SM & NM. Håll tummarna för världens (förhoppningsvis åtminstone nordens?!) bästa voltigegäng!

Ha det fint så länge!

Kram,
M

fredag 16 juli 2010

Wohoo!

Nu har vi haft en slutbesiktning! Det var ju inte sådär superfärdigt direkt, men på lördag lunch ska allt utom badrummet uppe vara färdigt, så då flyttar vi in! Önskar att allt hade blivit klart direkt, men badrummet uppe ska bli klart snabbt, så vi får bara bita ihop några dagar, helt enkelt. Torktider är ju svåra att skynda på så mycket.

Blev lite tokigt även med tvättstugan nu, så vi fick snabblösa med en extra garderob som går in utan problem. Därför även en hastig tur-och-retur-med-släp-till-ikea. Passade på att slänga ner en sängstomme och lite andra otympliga saker, skönt att få det också fixat. Tack snälla svärfar som ställde upp med kort varsel!

Anebyhus ersätter såklart tvättstugegrejjerna och är väldigt bra och tillmötesgående. Skönt!

Badrummet nere är i alla fall klart, med varmvatten och allt! Det som återstår är att montera handtag på lådorna, men det fixar vi själva. (Vi börjar ju bli vassa på det vid det här laget..)

Och jag står fast vid att jag är supernöjd med badrummet, härligt!

Ikväll tog jag en sväng förbi huset och smög in i mörkret. Det konstiga är att jag är sjukt mörkrädd i stugen, men i huset var jag helt trygg. Mycket bra! Testade köksbelysningen, väldigt mysigt. Tror dock att det saknas en lampa under skåpen, hoppas att elektrikern fixar fram den sista också. Uttagen har tillfälligt blivit vita i plast, men dom kommer att bytas till borstat stål. Blir nog mycket bättre!

Och trappan är på plats, även den känns superbra! Knarrar en del, men det kanske hör till. Man lär väl vänja sig, det är ju ett gäng vändor om dagen man kommer att springa där...

Och för att hålla humöret och orken uppe på alla våra fantastiska byggare passade vi på att fixa glass och kall dricka till dom, nu när kyl och frys är igång. Hoppas att det underlättar lite för dom imorgon.
Många punkter på slutbesiktningsprotokollet, så en efterbesiktning efter semestrarna lär det nog bli. Men det känns på något vis ändå väldigt bra om dom fortsätter styra upp i den här takten. Magkänslan är i alla fall väldigt positiv!

Dock värker axlarna och ryggen efter allt släpande av paket och grejjer idag, så nu kallar sängen!

Ha det fint så länge!

Kram,
M



torsdag 15 juli 2010

Tio timmar

Det är fullkomligt obegripligt!

I ett par år har vi letat efter hus, tills för drygt ett år sedan då vi bestämde oss för att bygga detta, efter att ha fått en tomt som vi gillade. Och året har såklart gått fort, och jag har vant mig vid tanken på att ha ett hus. Har vant mig vid vårt hus. Och planerat och funderat och pusslat i tankarna med alla möjligheter som finns. Såväl med det något annorlunda livet vi kommer att få där som med inredning och trädgård. Sjukt roligt och spännande.

Men jag har inte fattat.

Om tio timmar är det slutbesiktning. Är det inflyttningsbart imorgon med tanke på hur det såg ut igår kväll är jag sjukt imponerad! Men det är ju det som är tanken, så visst måste jag våga hoppas? Men då ska dom ha smällt upp ganska mycket saker idag, bland annat en så liten och nätt sak som en trappa?!

Hur ska man kunna sova inatt, det kan man ju undra! :o)

Håll tummar och tår för oss, så återkommer vi med news och bilder!

Kram,
M

tisdag 13 juli 2010

På torsdag...

..är det alltså det här som är ingången till vårt hem!
Svårt att riktigt förstå men såklart längtar vi så vi kan spricka! :o)

Tills dess hoppas vi att trappan bytts ut till en något stabilare konstruktion än denna!

Och när vi flyttat in ska vi kanske överväga lite trevligare utemöbler än dessa?!


Och vi kanske ska se om vi kan finslipa lite på carporten?!
Denna är kanske lite väl öppen...

Och brevlådan ska bytas ut mot den fina nya som bara står inpackad och väntar.
Och innan dess lovar vi att skicka ut någon form av adressändring också!

Svängde förbi ikväll med lite fika till byggarna som enligt ryktet skulle jobba kväll. Dock var ingen på plats, så jag satte det bara och smög iväg igen. Eller nej, det är inte riktigt sant. Jag var tvungen att smyga runt ett varv och beundra allt som hänt också. Och jag kan konstatera att jag älskar våra kakelval, badrummen kommer att bli kanon!
Jag skymtade några småsaker som vi får se till att få ändrade om dom inte ändrats till torsdag, men i stora drag blir det jättefint! Dock är det skrämmande mycket kvar att göra, jag undrar hur sjutton dom ska hinna klart?! Men jag kan ju som sagt inget om tidsberäkningen på sånna saker, så vi får lita på att dom får ihop allt.


Resten av veckan är ett pussel, men när söndagen är över hoppas jag att allt ska kännas lite lugnare.
Nu ska jag ladda om batterierna, fullt ös imorgon!
Ha det fint!

Kram,
M





torsdag 8 juli 2010

Schack matt!


Ikväll hade det hänt grejjer! Härligt! Vårt "schackrutiga" tvättstugegolv blir nog finfint när det är klart! Det enda dåliga är att den vita färgen på väggarna i det rummet kanske inte är den snyggaste som skådats. Det är de enda väggarna som är 0502-Y, dvs den vita som är bruten i något gulaktig nyans. Hoppas det inte syns för mycket sen. Och att våra knallröda skåp tar lite fokus från väggarna.

Kanske har vi varit lite magstarka med färgvalen i just det rummet, skulle kanske varit snyggare att hålla samma gråa nyans även där. Fast jag tänker att det kan vara schysst att få in en färgklick som håller humöret uppe när man står och tvättar. Vi får väl se när det blir klart, helt enkelt!

Badrummet nere var färdigkaklat, vi är mycket nöjda! Svarta och vita möbler och klarglas i duschväggarna, tror det passar finfint!

Och fondväggen (ska vara samma kakel som golvet) i badrummet på ovanvåningen är på väg upp. Tror det blir bra när de stora vita plattorna kommit upp också!

Lite knep och knåp och pyssel med skafferiet hann vi med ikväll, skönt!
Ni kanske undrar varför vi håller på att montera när vi köper nyckelfärdigt? Pyssel i köket som lådor och handtag och sånt känns faktiskt bara skönt att få göra själv, så vet vi att det blir lösningar som passar oss. Men monteringen är också för att kompensera för att vi prompt ville ha ett större kök än i orginalritningen, för att förhoppningsvis hålla köksmonteringen hyfsat under samma tidsbudget. Win-win, kan man ju hoppas?!

En lååång vecka kvar, men det börjar likna något nu, U-N-D-E-R-B-A-R-T! :o)

Godnatt!

Kram,
M

måndag 5 juli 2010

Hej fuktspärr!


Alltså, jag är ju inte så hemma på termerna och på vad det är man gör för grundarbete innan det kaklas, men det här lilla golvet och den blå fuktspärren är visst inte helt överens. Detta har sysselsatt ett gäng byggare lite mer än vad som skulle behövts egentligen. Nånting stämmer inte riktigt med den blå sörjan i alla fall. :o(

Utan fuktspärren på plats blir det inte mycket kakel lagt och utan kakel blir det inte mycket tvättstuga monterad och innan dess vettesjutton om det kommer upp någon värmepump och även om jag är optimist och vill tro att solen aldrig tänker försvinna så vill vi nog ha upp en värmepump åtminstone framåt höst eller så... :o)

Detta har resulterat i att slutbesiktningen skjuts fram en vecka! Det svider lite i tålamodet, men det viktiga är såklart att det blir ordentligt gjort. Helt rätt resonerat. Vi sitter trots allt inte i sjön och vi får åtminstone en liten ersättning som plåster på såren. Kanhända får vi flytta till ännu en mellanlandning, men då slipper vi flytta möblerna åtminstone, så det borde gå ganska enkelt.

Typiskt, typiskt, men så kan det gå.
Jag återkommer med en update när jag vet något mer.

Godnatt!

Kram,
M

söndag 4 juli 2010

Update

Lite vitt kakel har nu hittat upp på väggarna på toaletten nere och inväntar bara lite fog.

Hallgolvet är lagt och fogat och precis så snyggt som vi hade vågat hoppas, om inte bättre!

60 x 60 plattor blev det ju. Tror att dom kommer att passa finfint till trappan!

I köket är fläkten uppe och det är fogat och klart!


Vi har justerat dörrar och monterat handtag och haft oss ikväll. Det blev en annan sorts handtag på vitrindörrarna efter tips från en kökschef på Ikea. Vi var lite tveksamma först, men nu när dom är uppe känns det bra, mycket snyggare såhär!

Nu väntar vi på blandare och att diskmaskinen ska bli inkopplad och sådär, men köket börjar äntligen komma på plats, härligt!!!

Kylskåpen är på plats till fullo, nu väntar bara att elen sätts igång och att ölen kommer på plats.. ;o)

Mycket har hänt och det ser fantastiskt bra ut! Dock undrar jag om det är rimligt att allting är på plats, inkopplat och testat så att vi kan ha en genomgång på värmepump och framförallt en slutbesiktning redan på torsdag förmiddag?! Men det kanske väntar en busslast med grymma hantverkare på plats imorgon bitti, jag har ingen aning. Såvitt vi vet är det i alla fall torsdag som gäller, det är bara att hålla tummarna nu!

Ha det fint!

Kram,
M