tisdag 29 juni 2010

...aaand..ACTION!

Igår såg badrummet nere ut såhär, verkade hoppfullt!


Och idag hade golvet i tvättstugan blivit härligt färgglatt...


Badrummet nere hade hunnit byta skepnad på nytt idag, nu kan man börja föreställa sig resultatet!

Kylskåpen tog vi en drive med (vilken pärs och vilket projekt det blev, stort tack till min far för hjälpen!) och nu blev det mycket, mycket bättre! Kylen är kanske inte riktigt lika bra som den andra, lite mindre plats, men så himla mycket snyggare! Nu är jag verkligen nöjd!! :o)

Och bänkskiva, spishäll och kökskakel är på plats, tjohoo!!!


Det som känns lite sådär i magen just nu är alla eluttag i kaklet i köket, hur utebelysingen som vi köpt ska kunna sättas upp eller om vi måste byta, att det är ett väldigt litet mellanrum mellan köksbänk och överskåp, några småhål som tittat fram i bänkskivan och var håller alla blandarna hus?! Slutsatsen är att det finns mycket att vara nervös för, men vi får hoppas och lita på att dom som kan det här har koll på läget och kan fixa/lugna/hjälpa...

Det blir nog bra i alla fall! Det är väldigt mycket som känns väldigt bra och de nio dagarna som är kvar kommer att krypa fram! Eller nej, nu ljög jag, det är fullt upp så dagarna kommer bara att flyga förbi!


Läggdags nu, godnatt!


Kram,
M

lördag 26 juni 2010

Midsommar och tolv dagar kvar...

Dagens husbesök kan sammanfattas med lite köksångest men samtidigt en mersmak som förmodligen gör de kommande tolv dagarna extra långa. :o)

Vi skruvade upp ett gäng handtag och blev jättenöjda, så fint!

Hantverkaren som sätter upp köket har dock varit sjukt missnöjd med planering och ritningar på köket, jag vet inte riktigt var felet ligger. Vi har ju valt att rita om köket och tagit hjälp av ikea, men nu får han inte ihop ritningarna med verkligheten och vi vet varken ut eller in. Det lurigaste har varit kylskåpen och täcksidan och hur den ska fästas och hur överskåpen ska sitta. När allting nu kommit upp inser vi (eller mest jag kanske) att det inte känns bra. Varför tog vi inte integrerad kyl och frys från början? Typiskt! Vi ska eventuellt höra med ikea och hantverkarna om det är möjligt att vi byter innan vi sätter igång med finishen.. Bökigt, men bättre att få det bra från början. Tyvärr känns det lite just nu som att vi lyckats fantastiskt bra med köket men snubblat på mållinjen... Återkommer om detta!

Efter preliminärbesiktningen (som blev positiv men kort eftersom det ännu inte fanns så mycket att titta på invändigt) så verkade kakelbiten vakna till liv och redan på kvällen var det fuktspärrat (tror jag i alla fall?!) på toaletten nere. Skönt om det är på gång, längtar efter att se kaklet uppe!
Datumet för slutbesiktning kvarstår, men nu är det inplanerat en längre besiktning istället.

Tolv dagar to go!!!

Midsommarfirandet fick sig en liten smäll eftersom vi var helt stressade och inte hann fixa så mycket. I sista minuten bestämde vi oss för att tacka nej till en fest som säkert hade varit jättetrevlig och istället stanna i stugan. Skönt att slippa köra hem mitt i natten och stugan är verkligen världens mysigaste en sån här härlig sommarkväll. En öppen inbjudan ledde till att vi fick jättetrevligt besök och en härlig kväll!

Grilla var obligatoriskt!

Härliga drinkar likaså!

Lite spelturnering med vad som fanns att tillgå! Bowling...

...och ringkastning och boccia och krocket. (Jag förlorade som vanligt, attans!)

Den härliga nypotatisen var på sin plats, precis som jordgubbar och sill och nubbe! En mycket trevlig kväll med härligt sällskap alltså, tackar tackar!

Och imorgon bitti går stora flyttlasset därefter blir det eventuellt återbesök på ikea och lite handtagsmontering. Sysslolösa blir vi nog inte i alla fall! Haha...

Ha en fortsatt bra helg!

Kram,
M

onsdag 23 juni 2010

Flyttkaos!

Då är det dags! Sista natten i lägenheten är avklarad, nu flyttar vi till "mellanlandningen".
Lådor, kassar och grejjer överallt. Hoppas att inte allt för mycket saker kommer bort sig...
Skulle du eller någon du känner vilja ha en bra med välanvänd microvågsugn eller kanhända vara intresserad av att köpa ett akvarie för en billig peng så ska det nog sjutton kunna gå att ordna. Hör av er i så fall!

Imorgon är det preliminärbesiktning och såvitt vi kan se så har det inte direkt dundrat på i någon rekordfart de sista veckorna. Vi kanske är bortskämda för att det gått så snabbt innan, men jag hoppas bara att tidsplanen håller?! Ska bli spännande att se vad dom säger imorgon.

Tydligen verkar det vara några som redan håller på att flytta in i huset. Inte nog med att det är finnan slutbesiktningen, dom har inte ens frågat oss... :o) Ett gäng svalor håller nämligen på att bygga bo under vindskenorna. Mysigt kan tyckas, men kanske inte så kul att få fasaden nersmutsad innan vi ens flyttat in? Vi får se vad vi kan göra åt det, om det kanske går att ändra deras planer om dom inte kommit så långt på boet.

Återkommer med en update så snart jag kan!

Kram,
M

måndag 21 juni 2010

Måndag igen


Hur kunde det bli måndag morgon så snabbt? Det var det ju nyss?!

Igår var vi och kikade förbi huset och lämnade av lite badrumsmöbler för montering. Nu är det i och för sig inget kakel uppe ännu, men det är lika bra att dom finns på plats...

Vi kunde konstatera att elektrikern varit i farten och att golvvärmen på toaletten på ovanvåningen var på plats. Dom hade även hunnit fixa med carporten, så nu kan vi nog snart beställa material till den! Dock är det prio att fixa marken och stenläggningen först.

Nu är det bara att ladda för veckan. Vi ska hinna med några effektiva arbetsdagar, en flytt och helst lite midsommarmys också, om det inte är för mycket begärt?!

Ha det fint!

Kram,
M

onsdag 16 juni 2010

ett, två..


Man kan inte riktigt fatta, men tre veckor kvar till slutbesiktning nu! Wohoo!

Mycket ska dock hinna fixas innan dess, och då pratar jag inte huset i första hand, då tänker jag på allt som vi själva ska hinna med.. Haha. Huset är ju egentligen inte vårt "bekymmer" förrän om tre veckor..

För övrigt är vi lite sugna på fasadsiffror i form av bokstäver, typ som ovan. Kanske i svart, annars i vitt. Men vi måste nog få upp utebelysning först, så att vi vet hur helheltsintrycket blir.

Annars kör vi samma tema i repris; no news is good news?! :o)

Kram,
M

måndag 14 juni 2010

Kärlek.



Häromdagen när jag kom hem stod det nio fantastiska röda rosor och väntade på mig. Vackraste blommorna som finns. Nio stycken eftersom vi varit tillsammans nio år idag. Så himla fina!

Tänk att nio år kan gå så fort. Men tiden går ju fort när man har roligt.. :o)

Kram,
M

söndag 13 juni 2010

Så galet nära!

I helgen har vi kört ett gäng flyttlådor till mellanlandningsstället och passade på att titta förbi huset. Eftersom det var så himla längesedan sist hade i alla fall jag hoppats att vi skulle få se lite kaket som tittat upp på väggarna. Men riktigt så snabba har dom inte varit ännu. Tror dock att dom kan ta igen det snabbt, eller det får vi ju hoppas, så att vi kan flytta in när det är tänkt..


Golvet verkar vara färdiglagt nu, där vi inte ska ha klinker då, alltså. Snyggt och härligt!
Även lister hade tittat fram lite överallt.

Vi väntar dock med stor spänning på att få se våra badrum och hall och tvättstuga och kök att komma till liv på riktigt med hjällp av de fina kakelplattorna. Snart, snart! :o)

Dörrarna till sovrummen var nu riktigt färdiga, känns bra! Här hoppade vi över tillval och tog helt släta vita dörrar, men det passade oss finfint, snyggare än väntat!


Köket har nog haft en semestervecka, men det ser fortfarande lovande ut. Det vi inte fick ordning på när vi monterade dörrar etc verkade byggfirmans duktiga killar ha ordnat upp. Puh!

I övrigt har det varit en ganska lugn helg för en gångs skull och vi har lyckats få ihop en himla massa fyllda flyttlådor som står överallt trots att vi körde iväg med ett lass häromdagen. Känns bra inför nästa helg, där i princip allt det sista ska packas ihop.


Jag fattar fortfarande inte hur nära det är nu. Galet, galet!
Återkommer med news så fort vi har några. Ha det gött så länge!

Kram,
M

torsdag 10 juni 2010

All denna väntan..



Vi var fått en vecka då vitvarorna ska levereras och beställt dom med hyfsad marginal. Och ändå verkar dom blir försenade. Typiskt! Alla andra leveranser har varit punktliga på minuten. Jaja, vi har ett tag tills det blir dags, så vi kan ju hoppas att det reder upp sig. (bilden är lånad från ikea)

Jag längtar så efter vårt nya kök, jag ska baka rejält med kanelbullar så fort jag får tid, it's a promise!! :o)

Och just nu väntar jag mest på att få träffa min underbare pojkvän, hoppas han kommer ihåg vem jag är när han kommer hem?! ;o)

Annars har det varit en lång, seg och jobbig dag som avslutades med en helt fantastisk kväll! Underbart!

Hörs snart igen!

Kram,
M

onsdag 9 juni 2010

Ångrade mig..

Vi behöver goda råd, vi vet varken ut eller in! Vad ska vi ha för sorts plattor? Nån slags gång till ingången och över garageuppfarten och på baksidan har vi ju tänkt. Enkel, stilren och ganska slät. Och helst inte tokdyr. Och absolut inte rödaktig.

Nu blev det svårt. Det lutar genast åt en grå nyans, men det var ju inte så himla snyggt med ett grått hus. Lurigt!

Vad säger ni om bilderna nedan, mörk eller ljus nyans? Några bra tips? Pliiiis?





På den nedre bilden ser husets grå nyans nästan lite lilaaktig ut, men jag gillar egentligen ljusa plattor bättre. Men kanske inte till just vårt hus..

Alla tankar och tips emottages tacksamt!

Godnatt igen! :o)

No news..

..is good news?!

Fortfarande varken sett eller hört något speciellt. Men det lär ju ha hunnit hända en del.

Undertiden har vi sysselsatt oss med mer rensning och packning, men det går lite i slow motion, jag vet inte riktigt var jag ska börja.. Suck. Fast förråden börjar bli lite rensade och vi har en samling packade flyttlådor åtminstone. Blir nog ett och annat lass till helgen. Dock inte till huset, det håller vi oss ifrån tills slutbesiktningen. Eventuellt kör vi förbi för en sneak-peak i helgen, måste ju se om något fint kakel hittat upp på väggarna eller så.. :o)

Igår var jag iväg med underbara kollegorna och red islandshästar, så himla härligt! Vi var vid Blentarp, jättefint ställe och vädergudarna verkade ha vänt ut och in på sig själva för bättre väder kunde vi inte fått! Och hästen jag red (på bilden) skulle gärna fått följa med hem. Hihi.

Det finns även många nya äventyr på gång, så himla trevligt med massa fester och grejjer men jag är lite stressad, för när ska jag hinna packa, sova, planera stenläggning/trädgård/carport? Och när ska jag hinna mysa med Krill? Just nu är det mest hej och hejdå och vi måste fixa... Inte bra alls. I miss him! Förhoppningsvis blir det bättre till helgen.

Nu kallar kudden och en inredningstidning som godnattsaga, bäst jag lyder! Godnatt!

Kram,
M

torsdag 3 juni 2010

Dörrar!


Foto på innerdörrarna som kommit upp! Lister ska såklart också upp, men en sak i taget!


Annars inget nytt som vi vet. Men bilderna är från i måndags, så det har säkert hänt ännu mer sen dess.

Så håll i er, nu går det undan! Idag har vi adressändrat, men vi fick sätta flyttdatum när vi lämnar lägenheten, så det blir någon klämvecka där vi får ha postadress i huset och bo i stugan. Vi återkommer med adressändring till berörda när det närmar sig, skulle ni känna er bortglömda får ni höra av er.

Ha det fint så länge!

Kram,
M

onsdag 2 juni 2010

My little pony?


Man skulle kunna tro att denna regnbågen är hämtad ur "My little pony", som jag för övrigt älskade när jag var liten. Visst är det otroligt vad naturen kan vara vacker?! Tyvärr gör bilden inte riktigt rättvisa, tagen med mobilkamera från hästryggen, då blir det som det blir..

Jo, huset då alltså.. Krill var förbi en sväng igår och då var köket någorlunda uppe, innerdörrarna var uppe och högarna med kakel har liksom flyttats till respektive rum för att invänta kakelläggaren. Foto lär finnas men inte tillgängliga just nu, får återkomma med det.

Vi skulle göra en drive med köksmonteringen i helgen, men det gick väl lite sådär.. Tur att vi köper nyckelfärdigt hus, säger jag bara! Tänk om vi skulle stått där med ett gammalt renoveringsobjekt?!
Tanken var att vi bara skulle montera på lite skåpluckor, men det var inte så bara, visade det sig. Dörrarna drog i taket och trots att Krill är händig och duktig på sånt så lyckades vi inte lösa det riktigt. Oerhört frustrerande! Vi fick lämna problemet till proffsen som lovade att titta på det, dom löser säkert det. Tanken var ju bara att vi skulle hålla nere monteringskostnaderna och avlasta med köksmonteringen så mycket vi bara kunde.

Nu ser vi med spänning fram emot att titta förbi huset snart igen, det lär ju hänt en hel del, kan jag tänka mig!

Återkommer med bilder en annan dag, kudden kallar nu. Godnatt!

Kram,
M