lördag 26 juni 2010

Midsommar och tolv dagar kvar...

Dagens husbesök kan sammanfattas med lite köksångest men samtidigt en mersmak som förmodligen gör de kommande tolv dagarna extra långa. :o)

Vi skruvade upp ett gäng handtag och blev jättenöjda, så fint!

Hantverkaren som sätter upp köket har dock varit sjukt missnöjd med planering och ritningar på köket, jag vet inte riktigt var felet ligger. Vi har ju valt att rita om köket och tagit hjälp av ikea, men nu får han inte ihop ritningarna med verkligheten och vi vet varken ut eller in. Det lurigaste har varit kylskåpen och täcksidan och hur den ska fästas och hur överskåpen ska sitta. När allting nu kommit upp inser vi (eller mest jag kanske) att det inte känns bra. Varför tog vi inte integrerad kyl och frys från början? Typiskt! Vi ska eventuellt höra med ikea och hantverkarna om det är möjligt att vi byter innan vi sätter igång med finishen.. Bökigt, men bättre att få det bra från början. Tyvärr känns det lite just nu som att vi lyckats fantastiskt bra med köket men snubblat på mållinjen... Återkommer om detta!

Efter preliminärbesiktningen (som blev positiv men kort eftersom det ännu inte fanns så mycket att titta på invändigt) så verkade kakelbiten vakna till liv och redan på kvällen var det fuktspärrat (tror jag i alla fall?!) på toaletten nere. Skönt om det är på gång, längtar efter att se kaklet uppe!
Datumet för slutbesiktning kvarstår, men nu är det inplanerat en längre besiktning istället.

Tolv dagar to go!!!

Midsommarfirandet fick sig en liten smäll eftersom vi var helt stressade och inte hann fixa så mycket. I sista minuten bestämde vi oss för att tacka nej till en fest som säkert hade varit jättetrevlig och istället stanna i stugan. Skönt att slippa köra hem mitt i natten och stugan är verkligen världens mysigaste en sån här härlig sommarkväll. En öppen inbjudan ledde till att vi fick jättetrevligt besök och en härlig kväll!

Grilla var obligatoriskt!

Härliga drinkar likaså!

Lite spelturnering med vad som fanns att tillgå! Bowling...

...och ringkastning och boccia och krocket. (Jag förlorade som vanligt, attans!)

Den härliga nypotatisen var på sin plats, precis som jordgubbar och sill och nubbe! En mycket trevlig kväll med härligt sällskap alltså, tackar tackar!

Och imorgon bitti går stora flyttlasset därefter blir det eventuellt återbesök på ikea och lite handtagsmontering. Sysslolösa blir vi nog inte i alla fall! Haha...

Ha en fortsatt bra helg!

Kram,
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar