söndag 9 maj 2010

I väntans tider..


Bilen överlevde utan konstigheter. Och tack vare vår fantastiska bilverkstad kom vi extremt billigt undan, närmare bestämt gratis. Det kallar jag service! Dom plockade isär, kollade igenom och blåste rent, men hittade inget fel. Dom trodde att det var en bit rost som kommit in i bromssystemet eller så. Och vi har kört en del sen dess och allt verkar vara i sin ordning. Märkligt men bra!

Huset har vi fortfarande inte fått se själva, men nu har vi fler fina vänner som varit och kikat och som sagt att det var jättefint! Oh, vad jag längtar efter att få se! Sen börjar det kanske bli hög tid för oss att köpa utebelysning också. Det vi pratar om nu är sånna där lampor som typ alla har, men som är så snygga. Dom som lyser både upp och ner. Och så kan vi tänka oss lågenergi. Och inte metall utan svart eller vitt. Svart har vi hittat, men frågan är om det kanske skulle vara snyggare med vitt så att det smälter in lite bättre? Tips? Och isf, när man tjoffar upp fasadsiffror vill man kanske hålla samma tema?

Fasadsiffror vill vi nog ha i form av boksträver istället för siffror. "tre"med små bokstäver tycker vi skulle vara jättesnyggt. Sätter man dom på huset eller carporten? Och var på huset isf? Tips, pliiiis?

Helgen har bara sprungit förbi, men i veckan kommer vi att vara lite lediga tillsammans, så då bär det nog av till Ystad med kameran i högsta hugg!

F.ö. verkar det vara dags för både golvläggning och kakelsättning, ska bli spännande att se hur det blir, om vi verkligen gjort rätt med våra kakelval. Hoppas!

Och som en liten detalj så kan jag meddela att det är mindre än två månader till slutbesiktning. Wohoo! Galet! Det känns som vi gått och pratat om att skaffa hus så länge, och sen när vi bestämde oss för att bygga och allt har dragit igång så har det liksom smugit sig fram. "jaja, vi ska ha ett hus, i framtiden.." och så har vi liksom haft roligt med att planera huset, men vi har inte riktigt fattat att vi kommer att flytta dit. På nåt märkligt vis har vi vant oss vid att ha huset som en dröm och en framtidsplan. Och nu går det undan i en sanslös hastighet och snart är det vårt. Så sjukt härligt! Så då börjar det väl bli dags att packa snart.. ;o)

Nä, jag får sova på saken..
Godnatt och ha det fint!

Kram,
M

2 kommentarer:

  1. Hej på er!!
    Jag känner precis igen mig i era tankar! Det kändes som vi planerade och byggde detta hus till nån annan som vi sen skulle få lämna över :)
    Men när flytten var avklarad och vi sov första natten i vårt hus så började det sakta att sjunka in! Njuuut njuuut njuuut säger jag bara! Ni har en massa roligt framför er!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Massor av spänning när man är i väntans tider! Och jobbiga val ... Angående vår tomt så har jag dålig koll men vår "gubbe" kostade cirka 12.500 för grävmaskin och traktor under en och en halv dag. Han utförde stordåd med tomten som blev bättre än förväntat. Försök höra er för så ni hittar en som är duktig med grävskopan! Det har oftast bättre koll än en själv. Lycka till!

    SvaraRadera