söndag 27 mars 2011

Ja, alltså, folk undrar om vi är helt tokiga som flyttat från Malmö till en liten håla precis utanför en något större liten håla. Varför vi envisas med att pendla vardera 14 mil om dagen tur och retur. Och det kan man ju undra! I snökaos och mörker kan det vara svårmotiverat. Men efter dagens promenad är det ingen tvekan om saken! Jag älskar stället vi bor på, jag älskar lugnet, jag älskar havet, jag älskar närheten till flera av våra nära och kära och jag skulle aldrig i livet byta det mot en lägenhet i city. No way!

Idag var conversen och vårjackan på och jag jag njöt av varenda steg under peomenaden även om det alltid är trevligare med sällskap.


Okej, denna bilden är på riktigt men den överdriver kanske läget något. (Himla tur man inte har typ vidvinkelkamera, hur hade det sett ut?!) Nu är vi inne på vecka 22 och jag fattar inte hur det gått till, helt sanslöst vad tiden springer fram! Han eller hon sov hela dagen och passade på att leva rövare när jag sjönk ihop i soffan. Misstänker att det bara är början på vad som komma skall... ;o)


Och frågan är, vad tror ni om vår gräsmatta? Kan det finnas hopp? Nånting brun-grönt är där allt, men det känns nog som att vi har lite kvar att jobba på även där... Suck.

Jag hann även med att jobba en sväng i eftermiddags, lyxigt att ha haft hela förmiddagen fri i solen. Lika bra det eftersom Krill ändå bara jobbar och sliter den här helgen.


Nej, nu får det vara läggdags, mina vänner. Godnatt!


Kram,
M

Vårkänslor och sällskapssjuka


Äntligen är solen här, som jag har längtat! Energin ökar helt sanslöst mycket och vårkänslorna sätter igång tankarna med alla kommande trädgårdsprojekt. Snart ska det fixas så det sjunger om det!


Denna helgen har jag försökt att bara vila upp mig efter en lite tuff vecka och njuta av solen och lite trevligt sällskap. Först långpromenad med fina vännen A och därefter en kväll hos föräldrarna och deras underbara valp. Det är han som är på bilden, som jag lånat från uppfödarens sida. Själv har jag bara suddiga bilder, det ska liksom helst hända något hela tiden. Hihi. Hade vi inte haft pendlingen och nu en bebis på väg så hade jag mer än gärna skaffat en hund på studs! Men vi får väl hålla oss till tåls och hoppas att föräldrna behöver hundvakt lite då och då.


Nu ska jag ta en liten promenad vid havet innan det är dags att ta tag i tråkigare sysslor. Sköt om er!


Kram, M

måndag 21 mars 2011

To do-list

Nu är vi visst länkade till Första Villans hemsida, välkomna eventuella nya läsare! :o)

Jag tänkte dela med mig av vår att göra-lista för att ni ska kunna veta vad vi hoppas kunna dela med oss av under våren och sommaren. Ja, och för att vi ska sätta lite press på oss själva för att få det gjort också, kanske.
  • Bygga carport (hög prio, grunden och plintarna står bara och väntar på oss)
  • Lägga sten runt huset (och jag vill gärna ha tips även här, diabassten (bilden ovan) eller svart/vit sjösten?)
  • Plantera häck (vilken sort har vi fortfarande inte lyckats bestämma oss för, tips?)
  • Lite första hjälpen till vår brun-beiga början till gräsmatta
  • När vi tömt rummet som fungerar som trädgårdsförråd tänkte vi inreda ett gästrum nere
  • När vi börjat inreda gästrummet kan vi packa upp en del lådor som står i ett annat sovrum och kanske kunna förbereda ett barnrum
  • Köksträdgårdsprojekt; pallkragar som fylls med jord för att vi ska kunna odla lite grönsaker och kryddor själv
  • Plantera träd som vi fått muntligt donerade av nära och kära
  • Tavel- & fondtapetprojekt i mån av tid för att få bort den kala känslan i vissa rum

Ja, alltså, vi kommer att ha att göra, det ser jag ju...Jag lovar att uppdatera när det händer något!

Ha en skön kväll så hörs vi snart!

Kram,
M


söndag 20 mars 2011

Positivt tänkande?


Alltså, ibland suckar jag över att tvättkorgen fyller sig själv på något magiskt vis. Att det alltid finns tvätt att tvätta. Och då är vi bara två vuxna, än så länge i alla fall. Då tänker jag tillbaka på lägenhetstiden! Tänk när man kom ner den förste och behövde boka en tvättid, när de närmsta veckorna såg ut som på bilden... Med ett 8-17-jobb kan man ju vackert fylla badkaret och handtvätta istället i så fall.

Kort och gott; I LOVE vår tvättmaskin!

Kram,
Madde

lördag 5 mars 2011

Förresten...

...så tror jag att jag lägger till en uppdatering ganska direkt. Lika bra. För att förklara varför energin till bloggen inte riktigt funnits så har ni förklaringen här ovanför. Eller egentligen finns den ju i min mage. Vi ska bli föräldrar i början av augusti om allt går som det ska, galet spännande! Illamåendet och tröttheten har varit på topp de senaste tre månaderna men annars är allting bara finfint! Ja, och inte är det Krill som mått illa, men tröttheten har drabbat honom också eftersom han fått ta hand om mig. Haha. Nu verkar i alla fall energin återkomma (till oss båda) sakta men säkert, så det finns hopp om det! ;o)

Ta hand om er!

Kram,
M

Vinter tvåtusenelva


Hej, det var inte verkligen inte igår alltså! Undrar om någon någonsin går in här? Jag tänkte uppdatera lite i alla fall! Vintern var ju en vinter med stort V, kan man säga. Snö och minusgradet verkar ha varit inneordet överallt och man förstår ju varför. Men det var såååå vackert, jag hade inte gärna bytt bort det. Däremot är jag redo för våren nu, hallå solen, mars låter väl som en härlig månad att starta en lång, solig och varm vår? Pliiiis?!


Vi ser ju dessutom fram emot att få igång projekt "Carport & trädgård 2011". Men det är ingen höjdare i isande vind och två minusgrader. I väntan på det har vi mest tagit det lugnt de senaste månaderna.



Det vi faktiskt HAR gjort är att få sofforna på plats. Känns bra. Lite kalt och omysigt fortfarande, så än är dom inte så flitigt använda. Vi har planer för väggarna, det ska bara sättas igång. Återkommer när det blivit någon reda med det.


Och vår lilla garderob har fått inredning så vi slipper ha allting i kassar på golvet, love it! En vridbar helkroppsspegel har kommit upp på motsvarande vägg och vi ska skruva upp några fina krokar också, för sjalar och småpims. Känns mycket bra!


Jag återkommer inom kort med mer eller mindre uppdateringar, ha det fint så länge!

Kram,
M