söndag 5 september 2010

Det var en gång...

...som var paddad och klar, och vi är stolta och nöjda! :o)

Här är också färdigsågat, men inte paddat och klart ännu.

Nu börjar vi hoppfullt längta efter utemöbler, kan det kanske vara dags månntro? Och hinner vi skaffa en grill innan det är helt slut på säsongen? Åh, hoppas hoppas hoppas!

Såhär långt hann vi idag! Vi har lite otur med bärlagret, mycket som ska skrapas bort och flyttas runt och paddas för att vi ska kunna lägga plattor. Och så saknar vi lite stenmjöl som måste väntas in. Målet att vara färdiga idag har helt brustit och det där med att hinna ha semester utan husfixande börjar kännas lite hopplöst. Fy sjutton vad långsamt det går nu när det bara är vi två och krafterna börjar tryta. Så, om någon känner sig taggad på lite styrketräning så bara hojta, lite mat och öl och dylikt kan absolut ordnas fram som kompensation!

Imorgon ska Anebyhus och co. komma och måla och fixa, hoppas att de där sista detaljerna faller på plats då. Härligt att få det helt klart invändigt! Eller ja, det där med inredning och tavlor och sånt dröjer väl lite till, menmen...

Nu ska vi hålla kväll, ha det fint!

Kram,
M

3 kommentarer:

  1. Hej,
    Följer er blogg slaviskt eftersom vi själva ska bygga 1.a-villan. Vi har just nu lite problem med vårt kök då vår säljare säger att vi inte får plats att svänga köket precis som ni har gjort med hörnskåpet och högskåpet med ugn/micro. Vi har utökat klädvården med 80 cm samt sagt att vi vill ha dörren så långt till höger som möjligt. Hur långt har ni från högskåpet till där dörren börjar samt från dörr till där väggen slutar in mot vardagsrum? Hade även varit bra med måttet från er klinkervägg ut till högskåpets slut.
    Har ni kanske en ritning på köket?

    Har ni andra bra tips för oss som ska börja bygga och bestämma allt tar vi tacksamt emot det :-) .

    Tack för en trevlig och läsvärd blogg!
    Mvh Christina

    SvaraRadera
  2. Hejhej!

    Kul att höra att ni tänker välja samma hus, vi är jättenöjda med vårt! Men det är till viss del pga de ändringar vi gjorde med kök och tvättstuga och det var väl lite specialdealat med det. Förstavillans grej är väl lite att hålla priserna nere och för att det skulle blivit helt rätt skulle man ju gjort om ritningen och då blir det en massa merkostnader som man inte vill ha på förstavillan, om jag förstått det rätt. Så våra flyttar av väggar etc blev överenskommet med snickarna som satte upp väggarna och vissa grejjer blev lite fel (köksfläkten och avloppet till vasken gick inte att flytta tex) så vi fick "jobba runt" det istället. Det i sin tur genererade lite merjobb för oss själva. Men det ver såklart säljaren, vad som är möjligt och sådär!

    Vi breddade klädvården exakt 1 m och har också sagt att vi vill ha dörren så långt till höger som möjligt. Vårt hörnskåp är ju 120 långt, högskåpet är ca 62 cm med täcsidorna och sen är det drygt 30 cm kvar av den väggen, om man räknar med dörrkarmen i det. Därför får vi precis in ljusknapp/eluttag där emellan. Tvättstugan känns stor, men inte FÖR stor.
    På den andra sidan vid spisen blev det lite trångt och där var dom tvugna att flytta nån cm på fläktuttaget (vi hann i sista sekunden!), så kolla om det funkar innan ni planerar hela köket efter det. Där gjorde vi en miss.

    Är det IKEA-kök ni ska ha? Visst kan vi dela med oss av köksritningen, bara hojta! Tyvärr har IKEA uppdaterat köksritningsprogrammet, men jag hoppas att ni kan ta del av den ändå?! Den andra ritningen (på huset) som vi har är i princip den jag lagt upp här under "planritning", är det något mått ni behöver ska vi se om vi kan hjälpa er.

    Svårt att komma på spontana tips såhär, men tror du att det kan vara till hjälp med vad vi tycker/har erfarenhet av så är det bara att fråga! Men det mesta är ju en smaksak...

    Stort lycka till i alla fall, hoppas att ni blir lika nöjda som vi! :o)

    Mvh,
    Madde

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Stort tack för ditt svar! Då förstår vi nu varför ni får plats med er svängda del i köket. Vi kunde bara flytta klädvårdväggen 80 cm så det är de där extra 20 cm som vi hade behövt. Man går inte med på att flytta mer så det är synd men vi tror att vi har kommit på en bra lösning nu ändå.

    Än en gång stort tack!

    Mvh Christina

    SvaraRadera