lördag 11 september 2010

Det lilla sista

Det lilla sista är på plats! Wohooo! Stenmjölet ligger kvar och gottar sig, så en hel del runtsopande av det får vi räkna med, annars ska stenläggningen vara klar!
U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Det närmsta hörnet var det sista vi hade kvar, kom på plats igår. Stenen räckte inte riktigt till, så vi fick köpa en halv pall till. Men nu så! Det stenen svänger har vi tänkt låta en häck börja växa, för att få lite insynsskydd mot grannen så småningom.

Och Anebyhus och co har varit här och slutfört de smågrejjer som var kvar. De satte till och med upp duschväggarna till oss där uppe, så nu kan vi använda två duschar. Härligt!

Och bakom växten har vi förberett för badkar, så där har kommit upp ett blandarfäste. Nu är det alltså bara att koppla in och bära upp ett badkar när vi hittat något lämpligt. Så underbar att allting är färdigt och vårt nu! Eller ja, lite bankens också, kan man väl säga. Men ändå!
Åter till stenläggningen. (Ja, det är mycket med det nu, alltså..)
Dom hade dragit in rör i grunden till carportsförrådet som vi nu fixat till och kopplat ihop med likadana långa rör som vi dragit under bärlagret under uteplatsen. Ett för att dra en vattenslang igenom och ett till elen.

På andra sidan huset ska vi sätta en förgrening till vattenslangen så vi lätt kan vattna på båda sidorna huset utan att behöva släpa runt slangen hela tiden. Känns bra såhär långt, hoppas att vi får till det på denna sidan också.


Ehm, ja, här är lite stenar som vi sågat till och som bara ska slängas. Krill har låtit vinkelslipen gå varm, kan man ju säga...

Den sista stenen som vi vill ha på plats nu är dekorsten som vi ska fylla upp hålet mellan markstenen och huset. Här står vi och väger mellan svartvit sjösten (passande eftersom vi bor hyfsat nära havet kanske?!)...

... eller det kanske kan vara lite snyggt med sån här mörk och kantig sten också? Ganska stora stenar i så fall. Vad tycker ni? Smaktips, tack?!

Så gissar jag att vi får plantera i kruka om vi ska ha växter där. Från början hade jag ju bestämt röda klängrosor, men det ska ju inte vara så bra för huset, så jag får kanske backa på den.

Och om någon som läser detta har gjort såhär, tips på om man ska lägga nån slags duk under? Eller är det onödigt? Det blir ganska högt med sten och ligger nästan sand under, så det är ju inte den mest näringsrika jorden. Eventuellt ogräs kan ju lika gärna komma uppifrån, eller hur?

Jaja, med allt detta klart ska vi nu hålla hel och släppa allt huseri och bara ta hand om varandra, för det har ju inte varit det mest avkopplande semestern direkt. Och tid med varandra har vi haft, fast jag vette sjutton om vi haft någon kvalitetstid direkt. På måndag börjar allvaret och vardagen och pendlingen igen för min del, så jag tänker ta vara på varje minut nu.
Ha en riktigt skön helg!

Kram,
M

1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut och jag blev sugen att sätta igång själv. Men ... ja, vi får se. Duktiga är ni iaf. Tyvärr så kan jag inte svara på någon av frågorna. Men jag skulle ha valt den större grå stenen. Snyggt vilket som. Kramis.

    SvaraRadera