söndag 31 oktober 2010

Nästa projekt


Gräset har äntligen börjat hitta fram!

Nästa projekt är att få till nån slags kant längs huset som vi kan fylla med nån snygg sten. På norrsidan ser det ju ut som ovan, här ska det bara fyllas med sten. Men södersidan är det lite värre med...

Ja, detta blir ju öster, här ska vi i framtiden bygga ett litet trädäck, för mysiga sommarfrukostar. Därför bestämde vi oss för att inte fylla med jord och så gräs. Men hur gör man övergången från gången till gräsmatta och trädäck så att det blir snyggt? Åh, vi har helt kört fast. Hjäääälp?

På södersidan ska vi gräva ner lite rör som leder vidare med el och vatten till carporten, måste få dom att skarvas ihop lite snyggt. Tills carporten kommit upp får det också vara lite på halvfart.

Och i västerläge ska kanten gå ihop lite snyggt med uteplatsen. Jag tänker mig en inramning som den runt plattorna, för att man ska kunna köra någonstans med gräsklipparen. Men åh, det blir liksom inte riktigt bra! Är det någon som sitter på ett bra tips eller vet någon som kan hjälpa oss med detta?

Carporten har hamnat lite på vänt, det kan nog hända att det blir ett vårprojekt i alla fall. Kanske att vi istället borde plantera lite häck? Men vi har inte lyckats bestämma vilken sort ännu. Återkommer om det.

Annars är allt lugnt och vi känner oss liksom hemma. Vi firade Krills 30-årsdag (ja, ganska mycket i efterskott alltså) förra helgen och det blev ju lite som en inflyttningsfest också. Och lite fördelsedagsfirande för mig med. Många flugor i en smäll, kan man säga. Det var väldigt härligt att kunna ha långbord i vardagsrummet. Det är man ju inte bortskämd med sedan tidigare, kan man säga...

Och så har vi blivit morbror och moster igen (ja eller vad man nu kallar mig?). Än har vi dock inte kunnat träffa lilltjejen mer än i magen. Men stort grattis till den nyväxta familjen!

Idag är det tvätt och röjardag för mig, Krill jobbar och jag är lite ensam och rastlös. Vi får se vad det blir för vettigt av denna dagen, om jag kanske tar mig in till Ystad eller Malmö. En lång joggingtur i solen är i alla fall ett måste, härligt!

Ha en fortsatt skön helg!

Kram,
M

tisdag 19 oktober 2010

Bästa presenten!

Idag firar jag födelsedag och gräset bestämde sig visst för att komma till världen samma dag som jag. Så underbart att se lite späda gröna strån! Om ni undrar vad det är för stenbumlingar så kan jag meddela att det bara är en närbild, det är snarare gräset som inte är så högt...

Och så vill jag dela med mig av den här bilden som jag inte trodde skjulle bli något, men jag lyckades visst fånga regnbågen ändå. Ännu en fantastisk kvällsvy från vårt fönster i allrummet på ovanvåningen!

Minns ni att jag skrev om kaklet och lutningen i badrummet på ovanvåningen? Att det var tokigt och rann ut på golvet utanför duschen? Man skulle kunna tro att det skulle bli tjafs om en sån sak med hustillverkaren när allting är clearat och klart med slutbesiktning och de sista pengarna är inbetalda. Men icke! Anebyhus har varit här och haft med sig en kakelsättare och fixat på studs. Det räckte att lyfta upp några plattor och slipa lite på baksidan och rätta till dom lite. Vi testade resultatet i söndags och nu var det bra! Kanske inte den mest perfekta lutningen, men allt vatten höll sig i duschen innanför listerna och det är ju det viktiga. Väldigt skönt att man inte behövd riva upp hela rummet och börja om, som var vår fasa.
Dock lossnade lite av fogen efter att vi hade duschat, så vi kanske skulle låtit det vara lite längre eller om fogen inte var riktigt frisk, vad vet jag?! Vi skulle vänta två dagar innan vi duschade och vi väntade tre dagar. Anebyhus kommer i alla fall tillbaka och tittar och fixar imorgon igen, så det blir säkert ordning på fogen också.
Tack alla ni på Anebyhus för att ni håller vad ni lovar, tack vare det har ni två mycket nöjda kunder!

Idag fick vi även huset värderat skriftligt och det känns verkligen postivt, speciellt eftersom vi inte fått upp den där carporten ännu och med tanke på att trädgården ser ut som den gör. Det var t o m lite mer än vi hade vågat hoppas på, känns bra nu när lånen ska sättas och ev bindas. När trädgården är på plats och carporten är färdig kan vi förhoppningsvis göra en ny värdering och förändra lånesituationen ytterligare. Känns väldigt positivt!

Ha en riktigt skön kväll!

Kram,
M


onsdag 13 oktober 2010

Hej frost!

Vi tittar nyfiket på den s k gräsmattan varje dag i hopp om att ett eller annat strå skulle ha hittat fram. Men det ser dystert ut. Som pricken över i:et verkar den där brittsommaren, som skulle komma, redan har dragir förbi. Nu är det visst frosten som lever rövare om nätterna. Någon som har erfarenhet och vet om vi ska ge upp hoppet eller fortsätta vänta?

ÄLSKA solnedgången på baksidan av vårt hus!!!

Men nu vankas det kvällsmat, veggiepasta med italiensk inspiration, kan det bli bättre?!

Jo, förresten, lutningen i badrummet uppe har förhoppningsvis blivit fixad idag! Byggledaren från Anebyhus och en kakelsättare har varit här idag. När fogen torkat så ska vi se om det blivit fixat. Hoppas, hoppas, hoppas! Jag vågar inte ropa hej förrän vi testat, men det är säkert i sin ordning, bara jag som är lite ängslig.

Ha en bra kväll!

Kram,
M

fredag 8 oktober 2010

Bullfest

ÄNTLIGEN har jag bakat dom där kanelbullarna! 80 st närmare bestämt. Nu kan vi officiellt säga att köket är invigt. Och frysen är förberedd för oväntade besök. Najs!

Och såhär ser det ut när jag cyklar hem från tåget. Det är ofta en härlig dimma som ligger över fälten runt oss, man kan nästan se älvorna dansa faktiskt! Jag tror att havsluften och Nybroån båda bidrar till detta. Jag älskar hur vackert det är!

Badrumsstegen är på plats ja, den får definitivt godkänt!

Gräsfröna är hyfsat på plats och vi kikar nyfiket efter gröna framsteg varje dag, trots att det med största sannolikhet dröjer lite till. Hett tips dock: så inte gräs på blåsiga ställen när det är halv storm ute. Det är sant som dom säger, det blir inte bra! Men lite spänning i vardagen blir det allt, vi får väl se var gräset tänker titta fram!
Nästa inköp skulle kunna vara detta badkaret från westerbergs, vad tror ni om det? Verkar passa bra i stil och storlek. Vi ska ha utan bubbel, helst inte för dyrt och tungt, men det ska vara lätt att hålla rent. Någon som har erfarenhet? Dock ligger vi lågt i väntan på golvlutningsdomen som nog kommer under veckan. (Bilden är lånad från westerbergs hemsida)

Apropå bilder, jag älskar sånna där snygga bloggar som är stilrena och vita med hejdundrande snygga och inspirerande foton. Sånna som får en att vilja springa iväg och köpa allting nytt och fint och välstylat. Och så lägger jag självupp foton med helkass kvalitet (!). Jag beklagar detta, men jag har min mobiltelefonskamera och det är den jag har tillgång till. Jag tycker att den kämpar på bra och hellre taskig kvalitet på bilderna än inga bilder alls.

I ett annat liv ska jag ta tag i alla mina "jag skulle vilja...". Det rör sig bland annat om fotografering, gitarrspelning, träning av alla möjliga slag och införskaffande av en och annan häst och hund och katt. Allting verkar dock kräva mer eller mindre tid och pengar, så jag får väl hitta en ände att börja i...

Ha det gott tills vi hörs!

Kram,
M