måndag 8 augusti 2011

Resultat!

Krill målade grunden, blev som ny! Vi måste verkligen fylla upp med sten snart, så att det ser mer färdigt ut. Frågan är bara var plintarna till ett framtida trädäck ska grävas ner innan dess? Beror lite på var husen intill ska byggas, eller snarare hur mycket morgonsol de tar för oss?!

I tisdags kväll målades det flitigt här, Krill stod för carportsmålandet och jag tog ett sista tag på förrådsdörren. Äntligen blev den vit på riktigt!

Ja, och samma kväll satte magen igång med lite barnafödande. Kan det ha varit målningen som startade det, månntro?!

Vid åtta på kvällen förstod vi att det var igång (det var alltså inte bara lite förvärkar som hade startat på morgonen, det var snarare riktiga värkar, oups!), vid halv elva körde vi in till BB och halv fyra morgonen därpå var lillkillen född! En kraftansträngning, visst, men vi hade tur. Inga komplikationer och en relativt snabb förlossning får man väl säga! Hann inte ens med att testa lustgasen, gjorde mig nästan lite besviken... ;o)

Två dagar före utsatt tid, 3910 g, 53 cm lång och (såklart, jag är ju inte partisk) alldeles underbart söt!

Just nu går dagarna och nätterna ihop i ett virrvarr och vi försöker febrilt hitta nån slags rutiner som fungerar, men såhär i början är det lite lurigt. Det blir bättre, jag vet. Tills dess blir både husprojekt och blogg antagligen lite lidande, jag ber om ursäkt för det. Men jag har inte glömt er!

Nu ska jag gå och mysa med killarna, ha det fint så hörs vi snart!

Kram,
Madde

tisdag 2 augusti 2011

All denna väntan...

Gräsmattan ser fortfarande finfin ut, om än lite randig. Nu vet vi med säkerhet att det är gödningen som inte sprids helt jämnt. Typiskt! Men det jämnar nog ut sig.

Tur man har en kille med gröna fingrar i alla fall! ;o)

Samma fantastiske kille står för det mesta jobbet nu, han har målat en massa på carport/förråd. Och i skrivande stund kryper han omkring i värmen (över trettio grader, strålande sol och vindstilla!) och målar grunden svart. Färgen från i fjol har flagnat bort och skrapats bort i stenläggning och snöskottning. Nu ser huset helt nytt ut, tänk att det gör så stor skillnad?!

Innan gräsklippningen igår plockade vi en säck ogräs, när jag skulle ha upp en maskros tyckte jag att hela jorden rörde sig. En sån stor sten måste vi ju ta bort, sa jag, och så började krill hjälpa mig att få tag på den. Det var ingen sten. Det var en halv skylt! "Östra" nånting. Undrar vilket östra vår jord är hämtad från? Tänk att vi missat den innan och nu låg den precis vid gräsytan. Tokigt!

Annars väntar vi mest på att det ska hända något. Beräknat till fredag, som jag säkert har berättat, men i värmen blir svullnaden ganska påtaglig och kroppen värker, så jag hade gärna sett att han/hon hade tänkt ploppa ut snart. Sånna här elefantfötter slipper man ju gärna?!

Nu är det duschen som gäller, sen får vi hitta på något trevligt med den här dagen också!
Ta hand om er så länge!

Kram,
Madde

måndag 1 augusti 2011

Äntligen har det lossnat!

Okej. Vad gör man en dag när regnet öser ner och man äntligen har kunnat flytta saker från det blivande gästrummet till förrådet? Såklart kör man till Ikea för att handla de där förvaringsmöblerna som behövs för att kunna flytta lådorna från ett rum till ett annat. Förrådet var ju bromsklossen, proppen som nu äntligen har lossnat!

Efter lite montering och bärande av lådor i det kvava, varma vädret blev resultatet ungefär såhär! Ja, Krill har burit mestadels såklart, själv är jag inte så smidig längre och ska kanske ta det lite lugnt. Alla bruna lådorna har vi massa tidningar i, som vi bara inte kan göra oss av med. Vet fortfarande inte hur de ska packas upp, men det hade varit kul om de var lite lättillgängliga så att man faktiskt kunde läsa dem? Tips? Tidsskriftssamlare såklart, men de är ju även lite dammsamlare, inte sant?

Hittade även denna lampan som passade perfekt i lilla fönstret!

Och efter en veckas ösregn är det såklart dags för lite gräsklippning igen, men kolla så grönt och fint det är?! Jag älskar det, äntligen!

Idag är det den första augusti och den dag som vi blev beräknade till från början. Nu är det ju framskjutet till på fredag. Bebisen i magen är pigg och motionerar mest hela tiden, jag undrar så när han/hon tänker titta ut?!

Tills dess fortsätter vi flytta lådor mellan rummen och njuta av att vi får fler och fler rum som gör att använda. Huset blir liksom bara större och större, härligt!

Nä, lite frukost nu kanske?

Kram,
Madde