måndag 21 maj 2012

Fixarhelg

Vi fixar och trixar för att få lite mer saker i ordning innan sommaren och semestrarna är här. Då vill vi ha kvalitetstid med vår lilla familj och alla nära och kära. Inte slita med trädgårdsprojekt etc.

Vi måste lägga mer energi på odlingslådorna i trädgården, vi har fått en massa fröer som vi måste få i jorden snart! Tills dess njuter vi av mynta och massa basilika som stormtrivs i vårt köksfönster. Vi "återanvänder" kryddorna som vi köper i krukor och de brukar återhämta sig fint och leva förvånansvärt länge trots att vi inte planerar om dem. Vatten, sol och kärlek kommer man långt med! ;)

Ä-N-T-L-I-G-E-N har vi köpt och fått upp lamellgardiner! I framtiden kanske vi vill ha en markis, men tills dess är detta ett måste. Solen steker in på kvällarna och det började bli olidligt att sitta där och äta. Förr har vi fuskat med att äta utomhus eller i soffan när det har varit ett problem, men nu vill man gärna kunna sitta där om kvällarna när man har en liten kille som kladdar med gröt etc.

Lägg märke till den uppfräschade stenläggningen utanför, samt den nyklippta (randiga) gräsmattan och därefter häcken. Jordhögarna på granntomten börjar också försvinna, vi hoppas de tar det sista snart, sen har vi världens bästa utsikt.
Löööve it!

Lite gräsförbättring har vi klämt in, samt en dog nya gräsfrön där det behövdes. Oväntat snabb förbättring, hejja!!

Och mellan varven har vi såklart slappat, myst och bara njutit också. Underbart!

Emellanåt känns det faktiskt som livet leker. Jag tänker ta vara på det och njuta av varenda sekund!

Ha det fint!
Kram, m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar