onsdag 20 juni 2012

Det finns hopp!


Måste ju visa vårt fina "hus" till jordgubbsplantorna!
Design: bästa snickarna Krill & hans far!

Nu hoppas vi att nätet skyddar de många gröna gubbarna och låter de bli röda!
Förra året fick vi totalt två jordgubbar.
En blev bara grön och den andra tog fåglarna.
Dyster skörd, kan man säga.
Men i år finns det hopp!

Ta hand om er, nu säger jag godnatt! :)

tisdag 19 juni 2012

Före vs. Efter

Det händer lite i trädgården nu i alla fall! Härligt! Jag har försökt skaka fram lite före-och-efter-bilder. Ni kan säkert hitta ett gäng före-bilder i bloggen om ni letar och fler efter-bilder hoppas jag på framöver, det kan alltid bli liiite bättre! ;)

Vänster: Före - Höger: Efter

Före

 Före

Efter

Efter

Tack för hjälpen med trädäcket bäste svärfar!

På den något långa önskelistan står några mysiga vita trädgårdsmöbler till trädäcket på önskelistan. Gärna med en liten soffa som man kan jäsa på i morgon-/middagssolen. 

På att-göra-listan står en liten trappa. Vi tänkte gjuta ihop nån liten trappa som passar in med resten av stenen. Tyvärr står den här trappan även med på glömmer-bort-och-prioriterar-bort-hela-tiden-listan. För det är inte så högt och vi har fått in en bra taktik med barnvagnen och sådär. Sen kommer folk och hälsar på och bokstavligen trillar ut genom dörren. Mindre bra ja. Måste fixa!

Efter

Före-bilder på häcken är ju liksom inte lönt, eller vad säger ni?! Jord/gräs/ogräs, ni har sett det förut...
Häcken ska dock kompletteras med kogödsel och därefter täckbark. När slangen lagts tillrätta hoppas vi kunna gömma den under täckbarken. Sen lägger vi till en stenkant på framtidsprojektslistan. För gräsklippningens skull, men även för att det helt enkelt är snyggt. 

Återkommer med fler nyheter efterhand, lovar!

Just nu




I livet just nu glöms datorn bort och mobilen fixar inte bloggande och vettiga bilder. Därför blir det lite dåligt uppdaterat, jag ber om ursäkt för det!  Men istället är det fyllt av mening i form av en liten filur som bara ska gå och gå och med stor lycka upptäcker världen. Så underbart! Jag är verkligen lyckligt lottad för min lilla familj, tack! <3



Det som gäller just nu på topplistan är bland annat gåstolen som rastas friskt och det här fantastiska pekandet. På allt. Allra mest på uttagen i taket, som vi har så gott om. Hej nackspärr! Hehe...


På promenaden häromdagen gick vi förbi sötaste söta fölet. Jag har sagt det förut men säger det igen, jag ÄLSKAR att vi har naturen runt hörnet!

Naturen i vår egen lilla trädgård återkommer jag med!