fredag 27 april 2012

Livstecken?



Alltså, jag har världens bästa lilla familj. Lööööve itt!

Den lilla familjen har dock lite stukad bygga-upp-en-trädgård-och-snygg-inredning-ekonomi just nu. Det här med föräldraledighet är ett gissel. Men man är ju lyckligt lottad som får och kan vara hemma så länge med sin guldklimp, det är ju faktiskt lite lyxigt i Sverige. Så jag vill inte gnälla över det. Men beklaga att det är lite torka här på bloggen.Det är ju inte så att det inte händer nåt, men det är ju inte heller så mycket värt att läsa om...

Projekt: ha-två-fungerande-bilar verkar lösa sig för denna gången. Äntligen.

Trädgården är dålig på att sköta sig själv och någon trädgårdsmästare verkar inte dyka upp. Märkligt. Just nu försöker vi fräscha upp plattor etc inför våren. Trädäcket är ju inte heller klart. Och hängrännorna är inte heller uppe än. Och nu börjar det bli hög tid att plantera en häck. 87 meter, närmare bestämt. Vintergrön liguster verkar det bli hela varvet runt. Lika bra. Men vi hade önskat lite mer insynsskydd nu-nu-NU! Så även där finns det lite projekt på planeringsstadiet. Med armeringsnät och klätterväxter. Kanske rosor, kanske murgröna. Mina favoriter. Får se vad herrn i huset tycker, han brukar ha bra idéer. Nu vill vi bara ha massor med extra tid och pengar så vi får det gjort också.. ;) Men det känns bra att vi i alla fall äntligen vet hur vi vill göra. Hejja!!

För att sätta häcken tänkte vi köra med jordfräs och sedan gräva ett litet dike för hand. Någon som testat och vet ifall det kan vara en bra idé? Tips emottages tacksamt.

Ha det fint tills vi hörs!

Kram, m

fredag 13 april 2012

Grannar?

Grannhuset öster om oss är på väg upp. Ett parhus. Fyra parhus (alltså åtta bostäder) ska upp på tomten intill vår tomt. Känns väldigt konstigt. Både högt och nära. Vi är ju mer vana vid harar än hus nu... Nån som kan tipsa oss om var man köper film till ett fönster så att det blir "frostat"?

Fick frågan om vad vi använt för grå färg till huset. Husfärgen är ju putsen som är färgad och till carporten har vi använt den på fotot. Den är dock bara grundmålad med vitt och därefter målad en gång bara (än). Färgkoden är S 3500-N. Först tyckte vi att huset gick lite i lila, men nu är vi väldigt nöjda med vårt färgval. Varken för ljust eller för mörkt.

Ha det fint!

Kram, m