torsdag 12 november 2009

Kök och tvättstuga

Då har vi i princip bestämt hur kök och tvättstuga ska se ut. Känns konstigt att planera så mycket utan att riktigt kunna se resultatet framför sig. Tur att Ikea har så man kan få se en 3D-bild åtminstone. Jag tänkte lägga upp lite bilder på planeringen:


Här ser ni kök och tvättstuga. Det kommer att finnas en dörr mellan dessa, men i övrigt kommer det att vara öppet mellan kylskåp och dörr ut mot hall och vardagsrum. Väggarna kommer att vara vita och det ska vara ekgolv i köket och schackrutigt alternativt svart golv i tvättstugan.


Här är köket på en annan bild. Tanken är att man ska kunna sitta vid fönstret och käka frukost och titta ut. Annars kan man utnyttja hela bänkytan om man ska baka eller servera eller vad man nu har tänkt. (Diskmaskin och täcksida ser lite felplacerade ut men ska såklart hamna i rätt höjd på riktigt.) Och tvättstugan då. Tvättmaskin, torktumlare och värmepump till höger. På väggen rakt fram har vi tänkt sätta några torkställningar som ser ut såhär:



I hörnet bredvid tvättmaskin och torktumlare är planen att vi ska ha en stapel med tvättsortering. För detta tänkte vi använda sånna här backar:

Kanske några hyllor ovanför bänkskivan också. Sen är vi nöjda!

Jag älskar verkligen vår lägenhet, men det ska bli sååå skönt att kunna laga mat och baka utan att behöva ställa saker på skrivbord och stolar och allt vad det är vi har i närheten. Tänk så mycket förvaring och bänkyta!

Och tvättstugan sen.. Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag fantiserat om att kunna tvätta när det behövs utan att ha planerat för det flera veckor i förväg. Vi kommer säkert att tvätta ofta istället, men tänk att slippa boka upp en heldag till det varannan eller var tredje helg.. Underbart!

Idag har vi lämnat in en specifikation för alla våra tillval och allt som ska krediteras som vi istället fixar själv. Vi har också gjort en deal om att ha vårt hus som visningshus vid ett antal tillfällen mot att vi får trappan utbytt från furutrappan som ingår till en trappa i vitt och ek. Tre öppna visningar innan slutbesiktningen och därefter flyttar vi in. Sen kan det bli upp till tio privata visningar på det, men det kan man väl leva med. Det blir ändå ganska bra timlön för de 12-13 000 kronorna som trappan skulle kosta att byta ut.

Så nu håller vi tummarna för att bygglovet ska komma så att vi kan skicka in det, så vi kan få igång processen på riktigt! Vi vet ju att det är okej muntligt, men vi vill ha papperna!

Vi återkommer när det händer något mer, ha det fint så länge!

fredag 6 november 2009

Bygglov; Check!

Idag fick vi klarttecken på bygglovet!!!

Vi måste såklart ha det i pappersform också, men det skulle vi få nästa vecka.
Nu återstår att reda ut lite frågetecken som berör vår planering, därefter måste vi ha ett byggstartmöte. Sen vill vi köra igång på riktigt!
32 veckor måste vi räkna från byggstartmötet. Det blir ju 7-8 månader, så håll tummarna för att vi hinner bli klara innan semestern! Det är ju precis på gränsen..

Just nu håller vi på att vända och vrida på alla tillval och räknar ihop för att se om budgeten håller. Det är ju värt så mycket att pytsa in det lilla extra från början och få det så mycket bättre från början. Men många bäckar små, som dom säger.. Vi måste vara lite krassa, tyvärr.


Äntligen är vi nöjda med köks- & tvättstugeplaneringen i alla fall!
Det som spökar just nu är kakelval i ett badrum vad vi ska ha för badrumsinredning.

Husfärgen är också ett litet dilemma. Vi har ju sagt grått, så vi får nog köra på det. Men gult eller kanske sådär ljust mocka skulle inte heller vara så dumt.

Jag får återkomma med lite bilder snart.
Nu tänker jag fira helg!