torsdag 1 oktober 2009

Nu kör vi!

Då är kontrakten skrivna på både tomt och hus! Det är till och med så att den första räkningen trillat in, så nu börjar man förstå att det faktiskt kommer att bli ett hus. Superkul, men lite läskigt just nu.

Bygglovet är uppritat, påskrivet och inskickat. Nu får vi hålla tummarna för att Ystad kommun är kvicka på att bevilja det. Ju förr det blir klart desto tidigare blir huset klart och vi vill ju väldigt gärna flytta in innan semestern.

Det som står på att-göra-listan just nu är att bestämma hur köket ska se ut och vad vi ska ha för luckor och kakel. Även badrummen och tvättstugan ska spikas. Här snackar vi beslutsångest! :o)
När det är satt kommer vi att skriva en s.k. slutlig beställning där allting spikas. Först då får vi en säker bild av vad huset kommer att landa på i pris, men alla tillägg etc.

När det är satt kan vi nog inte göra så mycket annat än att vänta. Då blir nästa projekt att sätta ut annons på lägenheten och börja leta efter en köpare till den. Det lutar tyvärr åt att vi inte får igen alla pengarna vi gav för den, men just nu ser det i alla fall lite, lite ljusare ut än vad det gjorde för några månader sedan. Hoppas, hoppas! :o)